sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Сан Хосе, Коста Рика Forecast
 
sp
Любопитен факт за Коста Рика

Флаг Коста Рика    Коста Рика

  Открити са 11 неизвестни досега растителни и животински видове в горите но Коста Рика
  Публикуван от gogi99 на 28 декември 2010 г.
  Този запис е прочетен 220 пъти, рейтинг: 1.00

    Учени са открили 11 неизвестни досега растителни и животински видове в отдалечен горски "рай" в Коста Рика, пише в. "Таймс".

В гората на Националния парк "Ла Амистад" освен новите растения и животни специалистите са открили и 5300 вече класифицирани видове. Тази отдалечена област в Коста Рика е една от най-запазените в света, тъй като от столетия не е обитавана от хора. Благодарение на тези фактори местната екосистема е една от най-ценните на планетата.

"Това място е истински рай, където животни и растения процъфтяват далече от намесата на човека. Откриването на толкова много нови видове на едно място показва, че все още има какво да научим за многообразието на дивата природа", казва ръководителят на изследването Алекс Мънроу от Британския природонаучен музей.

Сред новооткритите видове има две жаби и шест растения, сред които имел с грамаден цвят. Специалистите са открили и три вида саламандри, единият от които джудже с дължина около 3 сантиметра.

Учените описват саламандрите като много бавни животни. Тайното им оръжие е "балистичният" език, изстрелван с невероятната скорост и точност. Специалистите обясняват, че саламандрите изваждат езика си, улавят с него плячката си и го прибират обратно в устата си за 7 милисекунди. Новооткритите видове ще бъдат назовани и каталогизирани от учени от университета на Коста Рика. БТА

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Коста Рика      Потърси и резервирай online самолетен полет до Коста Рика      Екскурзии и почивки в Коста Рика, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp