sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Пекин, Beijing Forecast
 
sp
Любопитен факт за Китай

Флаг Китай    Китай

  В Китай строят най-дългия морски мост в света
  Публикуван от nansi_g на 05 октомври 2010 г.
  Този запис е прочетен 282 пъти, рейтинг: 1.00

    Очаква в Китай да бъде открит най-дългият морски мост в света (Hangzhou Bay Bridge) с дължина 36 км., който ще свързва двата бряга на залива Ханчжоу през Източнокитайско море, съобщава The Independent. Съоръжението, чийто строеж започна на 8 юни 2003 г., превишава 7 пъти дължината на моста Йоресунд (Oresund) между Дания и Швеция (7,845 км.) и би съединил Франция и Великобритания, ако бъде преместен на брега на Ламанша. Платната на моста ще позволяват движението на превозни средства със скорост до 100 км/ч., като експлоатационният живот на съоръжението се оценява на над 100 години.

Стойността на проекта е около $ 1,6 млрд. (11,8 млрд. юана), 70% от които бяха осигурени от частни инвеститори, а останалите 30% бяха поети от държавата. Инвестициите ще бъдат възвърнати от магистрални такси и по-ниските транспортни разходи. Hangzhou Bay Bridge ще свързва Цуси Сити (Cixi City), разположен западно от големия пристанищен град Нинбо (Ningbo) с град Джиасинг (Jiaxing) в района на Шанхай. Мостът ще съкрати пътя от Шанхай до Нинбо с повече от 320 км. – от 400 до 80 км.

Очаква се откриването на моста да доведе до бум, както на туризма, така и на икономиката в Източен Китай. Съкращаването с няколко часа на маршрута Нинбо-Шанхай се очаква да стимулира регионалния икономически ръст (до 15% годишно). Съоръжението ще облекчи и ще ускори движението в транспортния триъгълник Шанхай-Нанжинг-Ханчжоу и ще стане част от транснационалната магистрала, свързваща Пекин с бурноразвиващото се източно и южно крайбрежие, където се намират Хонгконг и Шенжен (Shenzen) – последната от изключително успешните либерализирани “специални икономически зони”, създадени в комунистически Китай от Дън Сяопин през 80-те години на миналия век.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Китай      Потърси и резервирай online самолетен полет до Китай      Екскурзии и почивки в Китай, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp