sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сантяго де Чиле, Чили Forecast
 
sp
Любопитен факт за Чили

Флаг Чили    Чили

  Природните бедствия по света миналата година струват близо 109 млрд. долара
  Публикуван от nansi_g на 31 януари 2011 г.
  Този запис е прочетен 239 пъти, рейтинг: 1.00

    Природните бедствия са нанесли щети на икономиката за 109 милиарда долара миналата година, три пъти повече, отколкото през 2009 г., като най-голям дял от щетите се пада на Чили и Китай, съобщи ООН, цитирана от Ройтерс.

Земетресението с магнитуд 8,8, което разтърси Чили през февруари, е струвало 30 милиарда долара. Свлачищата и наводненията миналото лято в Китай са причинили загуби за 18 милиарда долара, сочат данните на Центъра за изследване на епидемиологията при бедствия (ЦИЕБ).

Въпреки че земетресението в Хаити на 12 януари е било най-смъртоносното бедствие през 2010 г. с 316 000 жертви според данните на правителството в Порт-о-Пренс, загубите за икономиката се равняват на 8 милиарда долара. Наводненията в Пакистан през юли и август са стрували на икономиката 9,5 милиарда долара.

Маргарета Уолстром, помощник генерален секретар на ООН за намаляване на опасността от бедствия, заяви, че бързо развиващите се страни са изправени пред нарастване на щетите от природни бедствия. "Натрупаното богатство, засегнато от природните бедствия, нараства", заяви тя на пресконференция в Женева.

Градовете са особено изложени на опасност от големи загуби за икономиката, когато недобре поддържаната инфраструктура е унищожена от земетресения или връхлетяна от големи бури, допълни Уолстром.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Чили      Потърси и резервирай online самолетен полет до Чили      Екскурзии и почивки в Чили, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp