sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Резервата Маранйенсес - "пустинята" със сините лагуни
  Публикуван от tot11t0 на 28 март 2011 г.
  Този запис е прочетен 515 пъти, рейтинг: 4.50

    Изглежда невероятно, но в страна, която държи около 30% от прясната вода и е дом на най-голямата тропическа гора в света, можем да видим "пустиня".

Националният парк Маранйенсес се намира в щата Мараняо, на северния бряг на Бразилия и представлява 300 кв. м ослепителни бели дюни и дълбоки сини лагуни, които са едно от най-красивите и уникални места по света.

Резервата се намира близо до река Амазонка и е провъзгласен за защитена зона на 2 юни 1981г. Макар да прилича на пустиня - не е, и това което го различава е количеството дъжд, което пада върху дюните и образува кристално чисти, синьо-зелени езера. Дъждовният период в района настъпва в началото на година, но лагуните са най-пълноводни през юли и септември. За разлика от Сахара тук валежите са 300 пъти повече. През сухия сезон водата се изпарява и лагуните изчезват.

Големият феномен е, че тези кристални водни площи са дом на много видове риби, костенурки и миди. Мистерията в тази история се крие във факта, че когато лагуни се запълнят, животът се връща, сякаш никога не е напускал мястото си. Яйцата на всички тези животинки се пренасят от птиците чак от океана, но според друга хипотеза, те се поддържат живи в пясъка, и се пукат при пълноводния период. Тогава лагуните стават една от най-живописните туристически атракции в Бразилия.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp