sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Имплантираха изкуствен клюн на пингвинче в Бразилия
  Публикуван от nansi_g на 28 февруари 2011 г.
  Този запис е прочетен 246 пъти, рейтинг: 1.00

    Ветеринари от Рио де Жанейро извършиха успешна реконструкция на клюн на петмесечно бебе пингвин, което е било намерено ранено на един от плажовете на бразилския мегаполис, съобщиха от SkyNews.

Малкият Тунго, както бил именуван пингвинът, бил открит със счупена човка, като най-вероятно причината за инцидента е контакт с перка на моторна лодка. Пострадалото животинче било мигновено откарано в най-близката ветеринарна клиника, където се погрижили за него.

Докторите установили, че Тунго не може да се храни самостоятелно и с помощта на парче от счупения клюн успели да направят изкуствен такъв от акрил. Протезата била успешно поставена на пингвинчето и то подновило нормалния си хранителен режим.

Това е първата подобна операция, извършвана върху пингвин в Южна Америка, и докторите, вложили труда си в начинанието, са изключително доволни от нейния успех.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp