sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  В океана до Бразилия откриха праисторическа риба-плъх
  Публикуван от nansi_g на 22 февруари 2011 г.
  Този запис е прочетен 300 пъти, рейтинг: 1.00

    Биолози обявиха, че са открили на крайбрежието на Бразилия, нов вид риба, които обитава южната част на Атлантическия океан вече повече от 150 млн. години. Рибата е от рода Chimaera. Дължината й достига 30-40 сантиметра и обитава дълбочина от 400 до 700 метра. До момента специалистите считаха, че представители на този род риби не достигат до бразилското крайбрежие.

Рибата била открита от испански кораб, извършващ лов на риба по крайбрежието на Бразилия през 2001 г. След като рибата била уловена, рибарите я снимали и, не осъзнавайки важността на откритието, я пуснали обратно в океана. По-късно фотографията попаднала в ръцете на специалистите от Океанографския музей към университета Vale do Itajai(Universidade do Vale do Itajai). Те изследвали снимката и по формата на плавниците установили, че това е животно от неизвестен на науката вид. Нужни били още две години за откриване на други представители на вида и завършване на научната работа, която да докаже, че пред учените наистина има неизвестен на науката вид риба.

Рибата е наречена Hydrolagus mattallansi. Тя се отличава с повдигнат нагоре нос, странични плавници подобни на крила и задни плавници с шипове. Мнението на учените е, че това в близък родственик на акулите и скатовете.

Рибата открива присъствието на други животни, като сканира електромагнитното поле около себе си. Тя притежава и големи очи, способни да възприемат най-слабите лъчи светлина.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp