sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Любопитен факт за Бразилия

Флаг Бразилия    Бразилия

  Бразилия – страната на самбата и ... хакерите!
  Публикуван от nansi_g на 22 февруари 2011 г.
  Този запис е прочетен 254 пъти, рейтинг: 1.00

    Родината на самбата се е превърнала в глобален център на киберпрестъпността. До този извод стигнаха експертите на конференция, провела се в столицата на южноамериканската държава. BBC News съобщава, че според данни на ФБР, всеки осем от десет хакери в света живеят именно в Бразилия.

Количеството пари изгубени заради интернет престъпления превишават неколкократно загубите от банкови обири. Освен това бразилски са и две трети от порносайтовете по света.

Тази черна статистика се потвърждава от експерти по компютърна безопасност от цял свят. На конференцията стана ясно, че на територията на Бразилия само за миналата година са били предприети 96 хиляди хакерски атаки. Тази цифра е около 6 пъти по-голяма, отколкото е в САЩ например.

Тази висока хакерска активност се обяснява много лесно със националното законодателство, според което хакерството не се счита за престъпление. По този начин за полицията става почти невъзможно да подведе под отговорност престъпници. Всъщност бразилските хакери не се смятат за престъпниците. Повечето от тях твърдят, че възприемат “взломa” на сайтове като интелектуално забавление и не преследват никакви материални облаги.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp