sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Любопитен факт за Боливия

Флаг Боливия    Боливия

  Другата пенсионна реформа
  Публикуван от nansi_g на 24 януари 2011 г.
  Този запис е прочетен 235 пъти, рейтинг: 1.00

    Правителството на Боливия обяви, че е подготвило законопроект за национализиране на пенсионната система в страната и намаляване на пенсионната възраст до 58 години. Президентът Ево Моралес съобщи, че проектозаконът незабавно ще бъде изпратен в парламента и очаква той да бъде одобрен в следващите няколко седмици, предаде Ройтерс.

Реформата ще ликвидира от 2011 г. двата частни пенсионна фонда, администрирали години наред системата, обслужваща по официални данни близо 1.3 млн. души. Това са Prevision, собственост на испанската банкова група BBVA, и Futuro, част от швейцарската Zurich Financial Services.

Освен че намалява от 65 на 58 години възрастта за пенсиониране, латиноамериканската страна сваля още надолу този праг за майките и миньорите. Ще продължи гарантирането на минимална пенсия от 340 долара годишно дори за хората без пенсионни осигуровки.Възползвайки се от относителната политическа стабилност и икономически растеж на страната, която е най-големият износител на природен газ в района, Ево Моралес започна да национализира приватизирани през 90-те години комунални услуги и компании в енергетиката.

      Добави във Facebook

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp