sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Buenos Aires, Argentina Forecast
 
sp
Любопитен факт за Аржентина

Флаг Аржентина    Аржентина

  67-метров кондом покри националната гордост на Аржентина
  Публикуван от nansi_g на 07 февруари 2011 г.
  Този запис е прочетен 137 пъти, рейтинг: 1.00

    По случай на Световния ден за борба със СПИН-а, на 67-метровия обелиск-символ на Буенос Айрес, който е олицетворение на историята и славата на аржентинската столица, бе надянат най-дългия презерватив в света. Хиляди граждани и гости на Буенос Айрес имаха възможността със смесени чувства да съзерцават гигантския розов кондом, извисяващ се на кръстовището между най-широката улица в света – Авенида Нуеве де Джулио (около 140 м.) и най-дългата улица в света – Ривадавия (около 46 км.).

Оригиналната проява бе част от кампанията на властите на града за привличане на общественото внимание към необходимостта от използването на презервативи като профилактично средство в борбата с “чумата на 21-ви век”. Част от местната общественост обаче изрази възмущението си от факта, че огромният кондом е опънат върху един от символите на националната гордост на Аржентина.

“Кампанията за борба със СПИН-а се провежда по инициатива на редица неправителствени орагнизации и основната й задача е да привлече общественото внимание и да пропагандира здравословния начин на живот. Населението и най-вече младежите трябва да свикнат с мисълта, че безопасният секс е едно от основните условия за ограничаването на разпространението на коварната болест”, коментира в опит да разсее част от бощественото недоволство, министърът на здравеопазването от регионалното правителство, Донато Спакавенто. СПИН-ът, който е засегнал близо 130 000 души в Аржентина, е станал причина за смъртта на 66 000 южноамериканци само през миналата година, се посочва в доклад на ООН за региона. Същевременно Здравното министерство на Аржентина обяви, че броят на новите случаи на болестта в страната, е намалял с 45% от 1996 г. насам.

Вчера по улиците на Буенос Айрес бяха организирани повече от 100 специално оборудвани пункта, където всеки желаещ можеше да си направи СПИН-тест безплатно, а младежите, участващи в кампанията, раздаваха на връстниците си информационни брошури и контрацептиви.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Аржентина      Потърси и резервирай online самолетен полет до Аржентина      Екскурзии и почивки в Аржентина, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp