sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Buenos Aires, Argentina Forecast
 
sp
Любопитен факт за Аржентина

Флаг Аржентина    Аржентина

  Молят аржентинците да откажат говеждото в името на родината
  Публикуван от nansi_g на 07 февруари 2011 г.
  Този запис е прочетен 141 пъти, рейтинг: 1.00

    Президентът на Аржентина Нестор Киршнер въведе забрана върху експорта на говеждо месо и призова сънародниците си драстично да намалят консумацията му, съобщава The Washington Post. Чрез масовия отказ от говеждото, Киршнер се надява да предизвика излишък от месото на пазара, което да способства намаляването на цената му, а по този начин и общо съкращаване на инфлацията
Инфлацията е един от основните проблеми на аржентинската икономика. В момента ръстът на цените е 12% годишно, но показателят е извънредно нестабилен и мнозина аржентинци помнят близкото минало, когато цената на кутия мляко е скачала 2 пъти дневно.

За Нестор Киршнер това не е първи опит да се бори с инфлацията чрез съзнателен бойкот на един или друг продукт. През миналата година стотици аржентинци последваха призива на Киршнер и протестираха срещу цените не бензина пред бензиностанциите на Shell в страната в разгара на световната нефтена криза.

В случая с говеждото обаче, мнозина национални и международни икономисти предричат пълно фиаско за политиката на президента. Причина за това е факта, че говеждото е основен продукт в ежедневното меню на аржентиците, които заемат безспорното първо място в света по консумацията му (300 кг. на човек от населението годишно). Анализаторите сравняват призива на Киршнер с евентуалната молба италианците да спрат макароните, французите да се откажат от виното или китайците да ядат по-малко ориз.

      Добави във Facebook

Снимка 1

Дайте Вашата оценка за този записКоментари
  Все още няма направени коментари!
Всички полета са задължителни!        Подател:*
 Код за оторизация:
*
anti robot anti robot anti robot anti robot anti robotПотърси и резервирай online хотел в Аржентина      Потърси и резервирай online самолетен полет до Аржентина      Екскурзии и почивки в Аржентина, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp