sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Дестинация Нова Зеландия - Любопитни факти

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Камъните Моераки - природното чудо на Нова Зеландия
  Камъните Моераки - природното чудо на Нова Зеландия
  Публикуван от tot11t0 на 28 март 2011 г., прочетен 475 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Каменните сфери Моераки са пръснати из плажа Коекохе на Южния остров в Нова Зеландия. В близост до градовете Моераки и Хампдън това чудо се е превърнало в туристическа атракция и привлича туристи от цял свят. Тези причудливи форми са още едно доказателство за множеството природни феномени които имаме на Земята.
Алкохолът в Нова Зеландия бил по-евтин от водата
  Алкохолът в Нова Зеландия бил по-евтин от водата
  Публикуван от preciosa на 23 октомври 2010 г., прочетен 307 пъти, рейтинг: 3.00, коментари 0
  Алкохолът в Нова Зеландия е станал по-евтин от бутилираната вода, твърдят здравни експерти в разпространен днес доклад. Изследователи от Уелингтънския университет "Отаго" са установили, че една стандартна порция наливно вино сега струва 62 новозеландски цента (47 щатски цента), бирата е по 64 цента, бутилираното вино - по 65 цента.
Киви от най-застрашения вид се излюпи в Нова Зеландия
  Киви от най-застрашения вид се излюпи в Нова Зеландия
  Публикуван от tot11t0 на 03 октомври 2010 г., прочетен 255 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Птичето получило името Рихтер, след като черупката на яйцето му оцеляла в инкубатора, по време на земетресението в град Крайстчърч.
Нова Зеландия- Британска колония
  Нова Зеландия- Британска колония
  Публикуван от tot11t0 на 25 септември 2010 г., прочетен 309 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Британското правителство неколкократно се отказвало от управлението на островите, но пред опасността тези територии да бъдат завзети от Франция, то предприело по-решителни действия за колонизирането им. Междувременно във Великобритания била разработена система за колонизирането на Нова Зеландия. Основана била Новозеландска поземлена компания, която да превозва колонисти до Нова Зеландия.
Маорските войни  /до 1907год./
  Маорските войни /до 1907год./
  Публикуван от tot11t0 на 25 септември 2010 г., прочетен 218 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Тъй като английският текст от договора от Уаитанги се различавал от текста на езика на маорите, впоследствие възникнали разногласия при тълкуването му. Маорите започнали да оспорват неговата законност и на два пъти предприели военни действия, опитвайки се да прогонят белите от земите, които според тях им били отнети несправедливо. След войната спорните въпроси били решени и разпродаването на маорските земи продължило.
Вулканите на
  Вулканите на "Тонгариро"
  Публикуван от ir3ni7a на 24 септември 2010 г., прочетен 332 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  В сърцето на Северния остров на Нова Зеландия се намират три действащи вулкана,които често се проявяват и са доста впечатляващи. Огромно бяло кълбо от пара и газ се издига почти непрестанно от кратера на 2291 метровия Нгаурухое. Той е един от трите действащи вулкана, които заедно с Руапеху-2797 м.и Тонгариро 1978м. сформират ядрото на национален парк "Тонгариро" - най-старият национален парк в Нова Зеландия. Върхът на Нгаурухое е потънал в сняг само през зимата, а Руапеху целогодишно, като привлича скиори, които съчетават удоволствието от спорта с риска да карат ски върху действащ вулкан. В кратера на Руапеху се намира топло езеро. По склоновете на осеяния с кратери връх Тонгариро се намира странен пейзаж, известен като Кететахи Спрингс. Тук гейзери изхвърлят във въздуха фонтани с вряща вода, отворите в скалите бучат, а във въздуха се стели тежката миризма на сяра. Времето в нац. парк "Тонгариро" е непостоянно и непредвидимо. За часове се сменят и четирите сезона. Вулканите предоставят разнообразни гледки.На места те са лунни и пустинни, а по влажните по-ниски райони има гори с високи дървета. На високото растат пирени и храсти, а още по-нагоре се срещат планински лютичета и маргаритки, които покриват високите части на склоновете на трите зрелищни вулкана.

Общо 22 записа в 4 страници:
 1  2  3  4  следваща »


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp