sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Италия - Любопитни факти

Флаг Италия    Италия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

30 любопитни факта за Италия
  30 любопитни факта за Италия
  Публикуван от yonyo на 05 юни 2011 г., прочетен 1017 пъти, рейтинг: 4.80, коментари 0
  Италия е любима дестинация на пътешественици от целия свят, тъй като нейната атмосфера привлича като магнит със спомените за героично минало, чудесната местна кухня, известните италиански вина, звънкия италиански език и южняшкото гостоприемство. Но, знаете ли, че Италия, освен красива и романтична страна е и достатъчно любопитна...
10 мита за римляните
  10 мита за римляните
  Публикуван от nansi_g на 01 юни 2011 г., прочетен 517 пъти, рейтинг: 4.00, коментари 0
  На много хора представите за Древен Рим се ограничават само от фактите във филмите, излъчвани по телевизията. За съжаление филми като "Гладиаторът", "Спартак" или "Бараба" не отразяват точно живота в Рим и на арената. Като се има предвид фактът, че Римската империя е съществувала толкова дълго, не е чудно, че всеки един от нас има най-малко една или две заблуди по отношение на империята и нейните поданици.
Сладък живот
  Сладък живот
  Публикуван от nansi_g на 01 юни 2011 г., прочетен 275 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Има поверие, че когато хвърлиш монета през рамо във Фонтан ди Треви, един ден със сигурност пак ще се завърнеш в Рим. Добре познато е и правилото за "трите монети, хвърлени във фонтана", според което, ако някой хвърли две монети във фонтана, това ще му донесе нова любов, а три или брак, или развод. По-новата интерпретация на суеверието е, че е на късмет да се хвърлят три монети с дясната ръка през лявото рамо. Ежедневно във фонтана се изхвърлят около 3, 000 евро във ди Треви, които се събират през нощта, за нуждите на Рим. Фонтан ди Треви е успял да си спечели славата на забележително творение на бароковото изкуство, чиито меки, естествени линии и фантастични орнаменти са своеобразно олицетворение на душата на света. Фонтанът е истинско чудо, бижу от камък и вода, разположено между дворците от историческата част на Рим. Той приканва посетителите, още когато са на няколко преки от него, а ромонът му се усилва с приближаването, достигайки своето кресчендо, когато сте вече на площада и се наслаждавате на една от най-незабравимите гледки на света, увековечена от магьосника Фелини в неговия Долче Вита.
Ватиканът – място за гадания или световен център на католицизма
  Ватиканът – място за гадания или световен център на католицизма
  Публикуван от nansi_g на 01 юни 2011 г., прочетен 308 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Ватиканът се намира на територията на Рим и е най-малкият град-държава в света, който е напълно независим от Италия. Името си държавата получава от хълма „Мом Ватиканус“ (лат. Място за гадания). Населението на Ватикана е по-малко от хиляда души, а общата територия на държавата е 0,44 кв. км.
Карнавалът
  Карнавалът
  Публикуван от nansi_g на 01 юни 2011 г., прочетен 226 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Средновековният град Иврея, намиращ се в близост до Торино, оживява истински през февруари, когато започва и карнавалът "Битката с портокали" (La battaglia delle arance) , който възникнал като възпоминание за времето, когато жителите на градчето се опълчили срещу тиранина, който го управлявал през Средновековието.
ГЛАДИАТОР
  ГЛАДИАТОР
  Публикуван от tot11t0 на 30 май 2011 г., прочетен 303 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
 

Общо 11 записа в 2 страници:
 1  2  следваща »


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Италия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Италия      Екскурзии и почивки в Италия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp