sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Египет - Любопитни факти

Флаг Египет    Египет

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Гмуркане в Хургада. Дайвинг в Египет
  Гмуркане в Хургада. Дайвинг в Египет
  Публикуван от yonyo на 16 април 2011 г., прочетен 725 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Близо до Хургада, има чудесно място за гмуркане, което се намира на източната стена на малкия остров Гифтун, където могат да се видят великолепни коралови образувания, големи морски ветрила и черни корали с хиляди коралови риби и семействата на дълбоководни риби. По протежение на цялото крайбрежие в района на Хургада се простира бариерен риф. Въпреки това, на много места той е бил разрушен по време на строителството на хотели и плажове, така че ако не ви провърви, ще трябва да плувате до близките хотели или да се предвижите с катер до кораловите острови. Хургада – е най- подходящото място, където може да се научите да се гмуркате. Дайвинг- центровете в Хургада са повече от сто. Ако умеете да се пазарите, може да намерите много добри цени- от 35- 50 долара на ден (с включен обяд).
Облеклото в Древен Египет
  Облеклото в Древен Египет
  Публикуван от nansi_g на 12 април 2011 г., прочетен 394 пъти, рейтинг: 2.00, коментари 0
  Съвременното познание за облеклото в Древен Египет е основано върху археологичеси находки на стенописи в гробници, изображения върху саркофази, скулптура и керамика; оцелели са твърде малко отсанки от дрехи. Наличният илюстративен материал и добре запазен, но трябва да се приме с известни резерви, отчасти защото египетското изкуство е силно стилизирано, но и защото египетските художници и занаятчии са били прекален традиционалисти и тяхното представяне на облеклото често изостава от реалните промени в тогавашната мода.
Козметиката на Древния Египет
  Козметиката на Древния Египет
  Публикуван от nansi_g на 13 април 2011 г., прочетен 341 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Може да ви се стори удивително, но египетската царица може да се окаже блондинка, въпреки, че в повечето случаи е изобразявана като брюнетка. Не можем да твърдим това със сигурност, защото египтяните масово са ползвали перуки. Те служели не само като символ на красотата, но и предпазвали главата и шията и били доста разпространени по онова време.
Наполеон спасява Сфинксът от пясъчния му гроб
  Наполеон спасява Сфинксът от пясъчния му гроб
  Публикуван от nansi_g на 13 април 2011 г., прочетен 331 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Най-голямото чудо на Египет е уникалната скулптура на Великия Сфинкс. Според легендата Сфинксът бил построен, за да пази входа към Великите пирамиди в Гиза и той изпълнява тази задача повече от 4500 години. Сфинксът е дълъг 72 и висок 19 метра.
Египетските пирамиди - красиво и мистериозно
  Египетските пирамиди - красиво и мистериозно
  Публикуван от tot11t0 на 11 април 2011 г., прочетен 320 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Единствените истински пирамиди, които някога са построени се намират в Египет, където те били погребалното място за владетелите по онова време в Египет - фараоните. Те са квадратни в основата си, с триъгълни стени. Трите пирамиди на Гиза са най-големите и най-хубавите по рода си. Великата пирамида на Кхуфу или Хеопс в Гиза, построена около 2650 преди новата ера е най-голямата и е едно от седемте чудеса на света. Тя представлява солидна маса от варовикови каменни блокчета и покрива 5,3 хектара. Когато е била построена е била висока 147 метра и е строена 20 години. Входът на пирамидата е от северната страна и представлява малък коридор, който води през други камери към погребалната камера, дълбоко в пирамидата.
Бумерангът е на възраст 10 000 години
  Бумерангът е на възраст 10 000 години
  Публикуван от nansi_g на 13 април 2011 г., прочетен 304 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Специалистите твърдят, че бумерангът е бил използван в Австралия още преди повече от 10 000 години. Археологически находки обаче доказват, че и на други народи са били познати подобни “хвърчащи” предмети. Историците са открили в Холандия и Дания образци, датиращи отпреди няколко хиляди години. Така например, американските индианци от племената хопи и моски също използвали наподобяващи бумеранги предмети, които те наричали “заешки тояги”.

Общо 33 записа в 6 страници:
 1  2  3  4  5  6  следваща »


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Египет      Потърси и резервирай online самолетен полет до Египет      Екскурзии и почивки в Египет, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp