sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сантяго де Чиле, Чили Forecast
 
sp
Дестинация Чили - Любопитни факти

Флаг Чили    Чили

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Чили строят най-големия телескоп в света
  Чили строят най-големия телескоп в света
  Публикуван от nansi_g на 31 януари 2011 г., прочетен 734 пъти, рейтинг: 4.00, коментари 0
  Европейската южна обсерватория ESO е избрала Чили за място на строителството на "Европейския изключително голям телескоп" (E-ELT), който ще стане най-големия в света телескоп. Строителството на телескопа ще започне в чилийската пустиня Атакама през 2011г. По план се предполага E-ELT да започне работа през 2018г. Стойността на строителството ще е около 90 млн. долара. Телескопа ще бъде установен на върха Cerro Armazones (3060 м), разположен в централната част на пустинята Атакама. Новия телескоп ще е на 130км от град Антофагаста и на 20 км от телескопа VLT.
Сан Алфонсо дел Мар - размери
  Сан Алфонсо дел Мар - размери
  Публикуван от nansi_g на 31 януари 2011 г., прочетен 468 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Сан Алфонсо дел Мар, огромен курорт в Чили, с най-големият басейн в света, сертифициран от Guinnes World Record. Той е толкова голям, че трябва да се нарича по-правилно изкуствена лагуна. Размер - осем хектара и съдържа 250000 кубични метра вода. Най-впечатляваща е дължината му: повече от 1 км! Той е толкова дълъг, че хората използват каяк и ветроходни регати, за да се движат в басейна. Най-лудото от историята е, че този огромен басейн е построен край морето, до прекрасния плаж в Сан Алонсо. Невероятно бистра вода , прозрачна до дълбочина от 35 метра и безпрецедентни в проектирането и строителството методи, са плод на въображението на чилийския бизнесмен Фернандо Fischmann. Еквивалент на този басейн като размер са невероятните 6000 стандартни домашни басейни!
Възрастен чилиец се събуди на собственото си погребение
  Възрастен чилиец се събуди на собственото си погребение
  Публикуван от nansi_g на 31 януари 2011 г., прочетен 250 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  81 годишният Фелиберто Караско от чилийското селце Ангол за малко не " проспал" собственото си погребение. Все пак се събудил навреме, за да накара местното радио после да обяви в ефир, че новината за смъртта му била " преждевременна".
Почвата на Марс е аналогична с тази в чилийска пустиня
  Почвата на Марс е аналогична с тази в чилийска пустиня
  Публикуван от nansi_g на 31 януари 2011 г., прочетен 376 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Специалисти на НАСА съобщиха, че грундът на Марс е сходен с пясъка в пустинята Атакама в Чили и че изненадващото откритие на токсичния понякога химикал перхлорат в почвата на Червената планета не изключва на нея да е съществувала форма на живот, съобщават световните информационни агенции, като цитират главния изследовател на мисията "Феникс" Питър Смит от Университета на Аризона в Тусон.
Откриха следи от прототипа на Робинзон Крузо
  Откриха следи от прототипа на Робинзон Крузо
  Публикуван от nansi_g на 31 януари 2011 г., прочетен 274 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Списанието на британското Общество за постсредновековна археология съобщи за откритието на мястото, където е живял морякът- корабокрушенец, станал прототип на героя на Даниел Дефо в "Робинзон Крузо". Става дума за необитаем тихоокеански остров на запад от чилийското крайбрежие. Проведените там разкопки доказват тази теза.
Природните бедствия по света миналата година струват близо 109 млрд. долара
  Природните бедствия по света миналата година струват близо 109 млрд. долара
  Публикуван от nansi_g на 31 януари 2011 г., прочетен 242 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Природните бедствия са нанесли щети на икономиката за 109 милиарда долара миналата година, три пъти повече, отколкото през 2009 г., като най-голям дял от щетите се пада на Чили и Китай, съобщи ООН, цитирана от Ройтерс.

Общо 14 записа в 3 страници:
 1  2  3  следваща »


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Чили      Потърси и резервирай online самолетен полет до Чили      Екскурзии и почивки в Чили, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp