sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Buenos Aires, Argentina Forecast
 
sp
Дестинация Аржентина - Любопитни факти

Флаг Аржентина    Аржентина

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Население на Аржентина
  Население на Аржентина
  Публикуван от tot11t0 на 06 февруари 2011 г., прочетен 544 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Около 81% от населението на Аржентина е с европейски произход. За разлика от повечето латиноамерикански страни, Аржентина има относително малко на брой метиси. Обаче броят на метисите е нараснал през последните десетилетия в резултат на засилената емиграция, предимно от Парагвай и Боливия. Малък е и броят на местното население, като през 1994 г. конституционните реформи му гарантират определени права, включително право на двуезичие и междукултурно образование.
Забележителности на Аржентина
  Забележителности на Аржентина
  Публикуван от tot11t0 на 06 февруари 2011 г., прочетен 497 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  В страната има всичко - километрични плажове, високи планини, безкрайни пустини, изумителни водопади, огромни мегаполиси и диви, безлюдни простори на Патагония. В Буенос Айрес трябва да се видят Пласа де Майо (площад "Май") с президентския дворец Каса Росада (Розовия дом), катедралата Метрополитан (с гроба на националния герой от войните за независимост Хосе де Сан Мартин), Музеят на естествените науки, Музеят на изящните изкуства, международната художествена галерия, музеят "Фернандес Бланко" (на колониалното изкуство), културният център "Сан Мартин", Националният музей на изкуствата, Музеят на киното, националният исторически музей, многочислени образци на националната архитектура, знаменитият театър "Колон" - център на оперното и балетното изкуство на цяла Южна Америка, булевардът "9 юли" (най-големият търговски район в света).
Растителност и Животински свят
  Растителност и Животински свят
  Публикуван от tot11t0 на 06 февруари 2011 г., прочетен 492 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Характерната за Аржентина растителност се променя с изменението на климата и географските региони в страната. За топлата и влажна североизточна част на страната са е характерна тропическата растителност, включително дървета като палми, палисандър, бакаутово дърво, почти всички видове люлякови храсти и някои ендемити.
Държавно устройство, Парична единица, Административно деление
  Държавно устройство, Парична единица, Административно деление
  Публикуван от tot11t0 на 06 февруари 2011 г., прочетен 486 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Федеративна република /от 1853 г./ , начело с президент, избиран за 4 години. Законодателен орган - Национален конгрес, състоящ се от Сенат /72 членове/ и Палата на депутатите /257 членове/. Всеки две години палатата на депутатите се обновява, а сенатът - 1/3. Изпълнителната власт - президент и правителство, начело с министър-координатор.
Език , Религия , Българи в Аржентина
  Език , Религия , Българи в Аржентина
  Публикуван от tot11t0 на 06 февруари 2011 г., прочетен 404 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Официалният език в Аржентина е испански. Той се говори от почти цялото население на страната. Лунфардо – диалектна смесица между испански и италиански е широко разпространен в Буенос Айрес. Освен него в Аржентина се говорят италиански, английски, корейски, както и няколко местни диалекта.
Петър Стойчев става почетен гражданин на аржентински град
  Петър Стойчев става почетен гражданин на аржентински град
  Публикуван от yonyo на 10 февруари 2011 г., прочетен 381 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Един от най-успешните български спортисти в последните години Петър Стойчев бе удостоен с поредното признание. След като спечели кръг от Световната купа в Аржентина, сега родният плувец ще стане почетен гражданин на аржентински град.

Общо 31 записа в 6 страници:
 1  2  3  4  5  6  следваща »


Записи могат да правят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Аржентина      Потърси и резервирай online самолетен полет до Аржентина      Екскурзии и почивки в Аржентина, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp