sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Зимбабве - Обща информация
 

Флаг Зимбабве    Зимбабве

Република Зимбабве е държава в Южна Африка. Граничи с ЮАР, Боствана, Замбия и Мозамбик.

    През 1890 година се появяват първите английски заселници. По-късно страната става колония под името Южна Родезия. През 1930-1934 година се приемат закони за разделното развитите на нациите. Със своите 300 000 пребиваващи европейци и новите закони, страната става известна като „страна на белите”. Това разделение на хората, подтиква националната гордост да вземе връх и да започнат много местни битки, които скоро прерастват в голяма гражданска война. Южна Родезия постига независимост от Великобритания през 1980 година. След като свободата вече е постигната, страната приема новото име Зимбабве.

    Страната, разбира се е известна по света с водопада Виктория. Също Зимбабве се слави с най-богатото разнообразие на флората и фауната в Африка, многото национални паркове и удивителна природа.

    Официално име – Република Зимбабве

    Население – 12 751 000 души

    Столица – Хараре

    Валута – зимбабвийски долар

    Език – английски и местни диалекти (шона, синдебеле и др.)

    Религия – християни – 50 %, християно – африкански църкви и секти – 16 %, мюсюлмани, юдаисти, индуисти

    Площ – 390 624 кв. км.

    Ландшафт - Планините Инянга и Удизи се простират по източната граница на Зимбабве с Мозамбик. Едновременно най-високата и най-ниската точка се намират там(връх Инянгани – 2592 м. и реките Рунде и Саве – 162 м.).

    Платото Мафунгабуса покрива основната част от земята. На западната граница със Замбия се намират езерото Кариба и водопада Виктория. Основните реки са Замбези, Лимпопо, Рунде и Саве, както и значителен брой техни притоци.

    Други интересни земни форми включват стръмните склонове покрай река Замбези и дълбоките речни долини в рамките на централното плато.

Последни публикации за Зимбабве

Снимки
 
Местна кухня


Потърси и резервирай online хотел в Зимбабве      Потърси и резервирай online самолетен полет до Зимбабве      Екскурзии и почивки в Зимбабве, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp