sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Вашингтон, District of Columbia Forecast
 
sp
Дестинация САЩ - Обща информация
 

Флаг САЩ    САЩ

Страната включва 50 щата, 48 континентални и другите два са Аляска и Хаваи. Континенталната част граничи на север с Канада, на юг с Мексико и има брегова линия с Тихия океан, Атлантическия океан и Мексиканския залив. Аляска граничи с Канада и има брегова линия с Тихия океан и Северния ледовит океан. Хаваите са общо 24 острова в Тихия океан. Владение на САЩ са и някои други острови в Карибско море и Тихия океан.

    Официално име – Съединени американски щати

    Население – 298 217 215 души (2006)

    Столица – Вашингтон

    Език – английски

    Валута – долар

    Площ – Общата площ на страната е 9 631 420 кв. км.

    Ландшафт – В общи линии, континенталната централна част на Америка представлява обширно плато, докато на запад са разположени планински масиви. На изток са разположени Апалачите, които се по-ниски планини. На запад се намират Кордилерите и Скалистите планини. Най-висока точка е връх Мичъл – 2 037 метра. Между Кордилерите и Апалачите има обширни вътрешни равнини, а на юг се намира Мексиканската низина.

    Главните реки са Колорадо, Колумбия, Мисииспи, Мисури, Охайо и Рио Гранде. На североизток са разположени езерата Мичигън, Ери, Онтарио и други.

Последни публикации за САЩ

 


Потърси и резервирай online хотел в САЩ      Потърси и резервирай online самолетен полет до САЩ      Екскурзии и почивки в САЩ, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp