sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
Пътепис
Пътепис за Чили
 
sp
Дестинация Танзания - Обща информация
 

Флаг Танзания    Танзания

Танзания се намира на източния бряг на Африка. Граничи с Кения и Уганда на север, Руанда, Бурунди и Демократична република Конго на запад и Замбия, Малави и Мозамбик на юг. Има и брегова линия с Индийския океан.

    Скоро след постигането на независимост от Великобритания в началото на 60-те години, Танганайка и Занзибар се обединяват в страната Танзания през 1964 година. В тази екваториална страна сезоните се различават само по количеството на дъждовете. Тук няма зима. Цари вечно лято. Понятията пролет, лято, есен, зима са заменени с малък сух сезон (януари, февруари), голям сезон на дъждовете (от март до май), малък сезон на дъждовете (от октомври до декември) и голям сух сезон (от май до октомври).

    Едни от най-известните национални паркове и резервати в Африка се намират в Танзания. Това са Нгурдото, Килиманджаро, Серенгети, Маняра и Рунгва. Танзания е известна освен с кресливите си птици, хищни лъвове, огромни слонове, хиени и игриви маймуни и с безмълвните и работливи тропически мравки, термити, чиито огромни "жилищни постройки" се издигат на 3-4 метра над земята. В езерата и реките се срещат африкански крокодили. Само в езерото Киву няма крокодили. Легендата разказва, че те заедно с другите животни в това езеро се сварили, когато някога изригнал вулкана Карисимби.

    Бреговете около островите Занзибар и Пемба, та дори и около Дар ес Салаам са осеяни от очарователни рифове със райска зеленина.

    Официално име – Обединена Република Танзания

    Население – 37 445 392 души

    Столица – Додома

    Език – суахили, английски, местни диалекти

    Валута – танзанийски шилинг

    Религия – мюсюлмани, християни, вярващи в местни традиции

    Площ – 948 087 кв. Км.

    Ландшафт – Природата на Танзания е изключително красива и разнообразна. В северната и североизточната част се намират планински масиви, покрити с тучни вечнозелени гори. На границата с Кения е разположен най-високият връх в цяла Африка – Килиманджаро (5 895 метра). На изток се намира красивото езеро Виктория. Други по-важни езера са Танганайка, Малави, Руква и Еиази. По-значителните реки включват Пангави и Руфиджи, които се вливат в Индийския океан.

Последни публикации за Танзания

Снимки
 
Местни новини


Потърси и резервирай online хотел в Танзания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Танзания      Екскурзии и почивки в Танзания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp