sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Тунис - Обща информация
 

Флаг Тунис    Тунис

Тунис е държава в Северна Африка, населена предимно от араби. Граничи с Алжир, Либия и Средиземно море.

    1200 години преди Христа са изградени колонии на финикийци и гърци. Градът-държава Картаген се е намирал на мястото на днешен Тунис. Завладян е от Римската империя, която се изтегля от там през 5 век. Арабите завладяват днешните тунизийски земи през 7 век, а по-късно те стават част от Османската империя. През 19 век официално Тунис е под османска власт, но постепенно става все по-самостоятелна. Франция окупира страната през 1881 година. През 1956 година Тунис получава независимост и на следващата година е провъзгласена Туниската република.

    Днес на територията на Тунис има много исторически забележителности, като например развалините от Картаген, останки от римски амфитеатър, крепости, джамии и други. Всичко това прави стараната притегателен център и примамлива дестинация за над 1 милион туристи годишно.

   

    Официално име – Република Тунис (Al-Jumhūriyyah at-Tūnisiyyah)

    Население – 10 175 014 души

    Столица – Тунис

    Език – арабски, френски

    Валута – туниски динар

    Религия - мюсюлмани

    Площ – 163 610 кв. км.

    Ландшафт – Тунис има широк излаз на Средиземно море - бреговата линия е с дължина 1250 км. Около една трета от територията на страната е заета от Атласките планини. Най-висока точка е връх Шамби – 1 544 метра. На юг земята е пясъчна пустиня.

    В централната част Тунис е районът на солените езера - много от тях запълват дъната на депресии. Най-голямото езеро е Шот ал Джарид. Южен Тунис заема част от пустинята Сахара, с изолирани селца в оазисите.

    Климатът в северната част на страната е субтропичен средиземноморски, а в южната - пустинен. Характерно за средиземноморският климат е меката влажна зима и изключително сухото и горещо лято.

Последни публикации за Тунис

Снимки
 
Любопитно


Потърси и резервирай online хотел в Тунис      Потърси и резервирай online самолетен полет до Тунис      Екскурзии и почивки в Тунис, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp