sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Словения - Обща информация
 

Флаг Словения    Словения

Страната е разположена в северозападната част на Балканския полуостров. Граничи с Италия, Австрия, Унгария и Хърватско и има брегова линия с Адриатическо море.

    Словения е една от най-младите европейски страни, станала независима, след разпадането на Югославия през 1991 година. Скоро след това става 176-тия член на ООН и асоцииран член на Европейския съюз. Днес земеделието като отрасъл е много важен икономически фактор, както и голямото им транспортно пристанище в Копер, тъй като то е важен вход към Централна Европа. Трагичната гражданска война със Сърбия, сериозно засяга добре развиващият се туристически отрасъл, но днес той отново е в цветущо състояние с прекрасни планински и морски курорти. От 2004 година е пълноправен член на Европейския съюз.

    Официално име – Република Словения

    Столица – Любляна

    Език – словенски, други

    Валута – евро

    Религия – католици, други

    Население – 1 977 000 души

    Площ – 20 250 кв. км.

    Ландшафт – Над 40 % от територията на страната е планинска. Алпите се простират през северните части на Словения. Планинските вериги Юлиан и Савиния, преминават през границите с Австрия и Италия. Централната и южна част са изпъстрени с долини и високи върхове, покрити със зелени гори.

    Главните реки включват Сава и Драва.

Последни публикации за Словения

Пътеписи
Снимки
Видео
 
Местна кухня


Потърси и резервирай online хотел в Словения      Потърси и резервирай online самолетен полет до Словения      Екскурзии и почивки в Словения, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp