sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Дестинация Перу - Обща информация
 

Флаг Перу    Перу

Страната е разположена в западната част на Южна Америка. Граничи с Еквадор, Колумбия, Бразилия, Боливия, Чили и има брегова линия с Тихия океан дълга 3 079 километра.

    Половината от населението са индианци (кечуа и аймара), останалите са мулати, метиси и други. Някога Перу е съставяло сърцето на държавата на инките. Напоителните канали, терасовидните ниви по склоновете на Андите, запазени и до днес, са великолепен паметник на нейната култура. Столицата на инките – Куско – е била строена цели 20 години от 50 000 индианци. Външните стени на Храма на слънцето били облицовани с дебели златни плочки. Храмът бил заобиколен с градини в които и тревата, и цветята, и дърветата, и птиците били от злато. В Куско имало улица, изцяло постлана със сребърни блокчета.

    Испанските завоеватели спрели развитието на народа инка. В ново време империалистите вършат същото, ограбват благата, създавани от него. Сега Перу е страна на изостанало земеделие.

    Едри северноамерикански компании са истинските господари на перуанската промишленост. Те добиват по-голямата част от медната и цинковата руда в страната, от оловото, нефта, желязото. Техни са и главните електрически централи, големите мелници. В Перу се използуват и богатите залежи на ванадий и бистут, а също сребърните и волфрамовите руди, злато. Чужденците се обогатяват от това, но затова пък хилядите минни работници се хранят предимно с картофи и се отопляват с тор от лами.

   

    Официално име – Република Перу

    Население – 27 925 600 души

    Столица – Лима

    Валута – нуево сол

    Език – испански, кечуа, аймара и други

    Религия – католици – 81 %, други

    Площ - 1 285 220 кв. км.

    Ландшафт – Склоновете на Андите покриват почти 40 % от територията на Перу. Стотици покрити със сняг върхове се намират тук. Точно пред Андите по дължина на тихоокеанското крайбрежие е разположена тясна пустинна равнина.

    Ниските части на Перу се намират на североизток. Тази плодородна земя, както и джунглата се напояват от река Амазонка. Най-голямото плавателно езеро в света Титикака се намира едновременно и в Боливия и Перу.

    Най-високата точка в Перу е връх Невадо Ускаран – 6 768 м.

Последни публикации за Перу

 
Местни новини


Потърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp