sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Мексико, Мексико Forecast
 
sp
Дестинация Мексико - Обща информация
 

Флаг Мексико    Мексико

Страната е разположена в югозападната част на Северна Америка. Граничи с Белиз, Гватемала, САЩ и има брегова линия с Атлантическия океан и с Тихия океан. На Мексико принадлежат и редица острови от Тихия океан.

    Мексиканците с право се гордеят със своята история и култура. Първите обитатели на земите им са индианците: маи, олмеки, тотонаки и др. През ХII век нахлуват ацтеките, които през ХV век основават своя държава в Централно Мексико. Невероятните постижения на индианските племена, тяхната висока материална и духовна култура днес будят възторг и недоумение. Маите са оставили каменни жилища и храмове във формата на стъпаловидни пирамиди, точен календар, свидетелстващ за научни познания, статуи, стенописи, йероглифно писмо. Пирамидите и храмовете на ацтеките са поразяващи.

    Официално име – Мексикански съединени щати

    Население – 106 202 900 души

    Столица – Мексико

    Език – испански, местни индиански диалекти

    Валута – мексиканско песо

    Религия – католици – 89 %, протестанти – 6 %, други

    Площ – 1 972 550 кв.км.

    Ландшафт - Голяма част от територията е заета от Мексиканските Кордилери. На северозапад се намира планинският полуостров Калифорния, а на югоизток - равнинният полуостров Юкатан. Казват, че да пътуваш в Мексико означава или да се изкачваш нагоре, или да слизаш надолу. Повече от половината от територията му е на височина над 1 000 метра. Вулканите Орисаби и Попакатепетъл се извисяват на 5 700 и 5 452 метра и са покрити с вечен сняг.

    Страната се състои от 31 щата и всички основни природни зони - планини, пустини, полупустини, равнини, субтропични райони, влажни тропически гори са с огромно разнообразие на животинския и растителния свят. Кактусът е от най-типичните растения и се среща в 500 разновидности. Много екзотични животни обитават мексиканските земи: койот, рис, мравояд, тапир, ягуар.

Последни публикации за Мексико

Снимки
 
Любопитно


Потърси и резервирай online хотел в Мексико      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мексико      Екскурзии и почивки в Мексико, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp