sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Дестинация Индия - Обща информация
 

Флаг Индия    Индия

Индия е най-голямата страна в Южна Азия. Разположена е на полуостров Индустан, на юг от Хималаите, на изток от Арабско море, на запад от Бенгалския залив и на север от Индийския океан. Граничи с държавите Пакистан, Китайска народна република, Непал, Бутан, Бангладеш и Мианмар (Бирма).

    Древната страна с форма на диамант е най-голямата част от индийския субконтинент и се простира от хималайските върхове на север до Индийския океан на юг. Това е втората най-гъсто населена страна на планетата (след Китай) и със сигурност една от най-интригуващите. Тази разнообразна и плодородна страна, която е включвала и земите на днешен Бангладеш и Пакистан е била плячкосвана и заграбвана през вековете. Впоследствие е контролирана и колонизирана от Великобритания през по-голямата част от 19-ти и 20-ти век. През 1947 година, Индия обявява независимост и формира своя собствена страна. Разделена е от Пакистан на религиозен принцип. През 1947-1949 година се води индо-пакистанската война за спорната територия Кашмир. През 1971 година е преустановена войната с Пакистан и се образува Република Бангладеш на територията на Източен Пакистан.

    В тази страна се намират някои от най-значителните чудеса на планетата направени от човека и за това е силен, екзотичен магнит за туристите.

    Съвременната, отворена политика на Индия, поставя туристическата индустрия на челно място. Тя е бързо развиваща се и постоянно се изграждат нови и нови бляскави хотели и плажни курорти.

    Индия е страната с най-много народи и съответно с най-много езици в света. С десетки големи градове (Мадрас, Делхи, Калкута, Бомбай, Бангалор и др.) и над 700 000 села, тя успява да съчетае и класиката и традицията на многото си култури в бързо развиващия се 21-ви век.

    Официално име – Република Индия (Indian Republic)

    Население – 1 080 264 400 души

    Столица – Делхи

    Валута – индийска рупия

    Език – хинди, бенгалски, английски и още няколко други официални езика (телугу, маратхи, тамилски, урди, гуджаратски, малаялам кашмирски канарски, ория, пенджабски, асамски, манипурски, кхаси и конкани). На практика всеки щат има свой собствен език.

    Религия – индуисти – 80 %, мюсюлмани – 13 %, други

    Площ – 3 287 590 кв. км.

    Ландшафт – По-голяма част от територията са равнини и плата.

    Хималаите формират най-високата планина в света. Тя се спуска на югозапад в голямо и плодородно плато, което покрива по-голямата част от Индия.

    Три планински пръстена се простират от река Индус на северозапад до река Брахмапутра на изток, включвайки Химадри, Химачал и Шиваликс – всички с дълбоки каньони лакомо поглъщащи бързо течащата вода.

    Значителен брой реки (Инд, Брахмапутра, Нарбада, Годавари, Кришна) преминават през страната, но без съмнение река Ганг е сърцето на Индия и една от най-значителните реки на планетата.

Последни публикации за Индия

Видео
 
Местна кухня


Потърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp