sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Jakarta Observatory, Индонезия Forecast
 
sp
Дестинация Индонезия - Обща информация
 

Флаг Индонезия    Индонезия

Република Индонезия е държава в Югоизточна Азия, разположена на Малайския архипелаг между Индийския и Тихия океан.

    Това е страната с четвърто по големина население в света и най-голямата мюсюлманска страна. Индонезия има над 18 000 острова и е най-големия и най-разнообразен архипелаг на земята. Той обхваща почти 2 милиона кв. км. между Азия и Австралия. Много от островите тук все още са необитаеми. Основната част от населението се намира на по-големите острови - Ява, Калимантан (Борнео), Ириан, Папуа, Суматра и Сулавеси.

    Тази тропическа страна с хиляди острови е една очарователна, но и все още опасна дестинация. Скорошните терористичните атаки в Бали и други области от страната задушават развитието на туризма. През декември 2004 година, цунами нанесе щети на по-голямата част от северните части на остров Суматра.

    Индонезия е една от най-богатите на природни ресурси страни в света. Общите запаси на метан възлизат на 81,5 млрд. барела нефтен еквивалент и по този показател се нарежда на второ място в света след Китай

   

    Официално име – Република Индонезия (Republik Indonesia)

    Население – 234 693 997 души

    Столица – Джакарта

    Валута – индонезийска рупия

    Език – бахаса, английски, холандски и местни диалекти

    Религия – мюсюлмани – 88%, протестанти, други

    Площ – 1 919 440 кв. км.

    Ландшафт – Индонезия е невероятен и екзотичен свят, в който са събрани могъщи вулкани, гъсти екваториални гори и множество култури. Повечето от островите са планински. Най-високата точка е връх Джая, на остров Нова Гвинея. Разположена на екватора, Индонезия пресича област с вулканична дейност. Около 400 вулкана се намират в рамките на нейните граници и поне 90 от тях са активни.

    Значимите реки са Барито, Дигул, Хари, Кампар, Капуас, Кайян и Муси. Има също и няколко разпръснати малки езера във вътрешността на страната.

Последни публикации за Индонезия

Снимки
Видео
 
Местна кухня


Потърси и резервирай online хотел в Индонезия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индонезия      Екскурзии и почивки в Индонезия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp