sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Франция - Обща информация
 

Флаг Франция    Франция

Франция се намира в Западна Европа, но към нея принадлежат и няколко отвъдморски територии, разположени на други континенти. Граничи с Испания, Андора, Белгия, Люксембург, Германия, Швейцария, Италия и Монако. Има и брегова линия с Атлантическия океан и Средиземно море.

    Страната е с най-голяма територия в Европейския съюз, част е от евро зоната и от шенгенското пространство. Франция е постоянен член на Съвета за сигурност на ООН и член на НАТО.

    Официално име – Република Франция

    Население – 60 656 200 души

    Столица – Париж

    Език – френски

    Валута – евро

    Религия – католици – 85 %, мюсюлмани, протестанти, други

    Площ – 547 030 кв. км.

    Ландшафт – В централната, северната и западната част, територията е покрита предимно от плоски равнини, в които са разположени заоблени хълмове и ниски планини. На югозапад се намира Пиринейската планинска верига, която покрива целите граници с Андора и Испания. На югоизток, по границата с Италия се простират Алпите, с най-висок връх Монблан – 4 807 метра. Това е най-високият връх във Франция, Алпите и Западна Европа. Вулканичен по произход Централният масив е планинско плато, разделяно от каньони и долини. Тези планини (масиви) се простират на юг към Средиземно море.

    Река Лоара има дължина 1 020 километра. Другите по-значителни реки са Рейн, Сена и Рона, като всяка от тях има множество по-малки притоци.

Последни публикации за Франция

Статии
Снимки
Видео
 
Местна кухня


Потърси и резервирай online хотел в Франция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Франция      Екскурзии и почивки в Франция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp