sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Испания - Обща информация
 

Флаг Испания    Испания

Кралство Испания е държава, разположена в Югозападна Европа на Иберийския полуостров (Пиренейския полуостров). На североизток, по хребета на планините Пиренеи, е границата с Франция и малкото княжество Андора. Към Испания се числят Балеарските острови в Средиземно море, Канарските острови в Атлантическия океан, градовете Сеута и Мелила в Северна Африка, както и много необитавани островчета от средиземноморската страна на Гибралтарския проток.

    Географски разделена от Европа от Пиринеите, Испания е един от най-старите населени райони на планетата. Колонизирана, завладявана и управлявана от много култури през вековете, Испания оцелява и днес е страна с едно от най-големите влияния на света.

    Испания е известна с бикоборството, с курортите на Коста дел Сол, фламенкото, хубавата храна, приятния климат, музеите, модерните градове като Барселона и Мадрид, разнообразието от вина и разбира се-общителните, добронамерени и приятелски настроени испанци. След всичко изброено, Испания си заслужава добрата репутация на една от най-посещаваните страни в света.

    Официално име – Кралство Испания

    Население – 41 547 000 души

    Столица – Мадрид

    Език – испански и още три признати езика (каталонски, баски и галисийски)

    Валута – евро

    Религия – католици – 98 %, протестанти – 2 %, други

    Площ – 499 440 кв. км.

    Ландшафт – В Испания преобладават платата, които се издигат до височина от 610 м. Централното плато е заобиколено от средно високите планини - Иберийски, Централни Кордилери и Сиера Морена. На североизток Пиринеите оформят границата с Франция и останалата част от Европа. По-малките Кантабрийски планини покриват северозападните крайбрежни области, а на юг се намират Андалуските планини. Равнините са разположени по крайбрежието. Главните реки включват Дуеро, Ебро, Гуадиана, Гуадалкивир и Тахо.

Последни публикации за Испания

Пътеписи
Видео
 
Любопитно


Потърси и резервирай online хотел в Испания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Испания      Екскурзии и почивки в Испания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp