sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Богота, Колумбия Forecast
 
sp
Дестинация Колумбия - Обща информация
 

Флаг Колумбия    Колумбия

Колумбия е държава в северозападната част на Южна Америка. Граничи с Карибско море на север, Венецуела и Бразилия на изток, Еквадор и Перу на юг, Панама и Тихия океан на запад.

    Колумбия е четвъртата по големина държава в Южна Америка след Бразилия, Аржентина и Перу. Тя е единствената на континента, която има брегове както на Тихия, така и на Атлантическия океан (Карибско море).

    Културата в района на Колумбия е съществувала поне едно хилядолетие преди новата ера. Испанците пристигат по крайбрежните области на Колумбия в началото на 16-ти век и страната става за тях основен източник на злато. Градовете Картаген и Богота са създадени в средата на века. Испания увеличава данъците на заселниците в колонията и по този начин финансира своите разходи свързани с въоръжението. Така постепенно се предизвиква гнева на заселниците, избухват въстания, които прерастват в революция. През 1819 година националният герой Симон Боливар и неговата армия побеждават испанците. Сформира се асоциация, която включва Колумбия, Еквадор, Панама и Венецуела.

    В началото на 20-ти век, всички партньори се оттеглят от асоциацията и през 1905 година, Колумбия става независима. От тогава развитието на Колумбия е съпроводено от политически убийства, вътрешно правителствени конфликти, бунтовнически дейности и нарковойни.

    Въпреки всичко това Колумбия остава една от най-атрактивните и загадъчни страни в Южно Американския континент. Политическото и вътрешно безпокойство в по-голямата си част водят до ограничаване на туризма до крайбрежните курорти и градове в Карибско море и основно в Картаген. Чести са бизнес пътуванията от и към главните градове на страната.

    Официално име – Република Колумбия

    Население – 42 954 279 души

    Столица – Богота

    Валута – колумбийски песо

    Език – испански

    Религия – католици – 90 %, други

    Площ – 1 138 910 кв.км.

    Ландшафт – Западната част на Колумбия се пресича от три вериги от Андите, а именно Източни, Западни и Централни Кордилери. Тези три части са разделени от реките Магдалена и Каука.

    Източната част е равнинна, и се състои предимно от савани и тропически джунгли, прорязани от притоци на Ориноко и Амазонка. Равнинни области има и по двете крайбрежия на север и запад от Андите.

Последни публикации за Колумбия

Видео
 


Потърси и резервирай online хотел в Колумбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Колумбия      Екскурзии и почивки в Колумбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp