sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Отава, Ontario Forecast
 
sp
Дестинация Канада - Обща информация
 

Флаг Канада    Канада

Канада е най-северната страна в Северна Америка. На северозапад граничи със САЩ. Границата между САЩ и Канада е най-дългата в света, която не се охранява. Канада граничи и с три океана: Атлантическия на изток, Тихия на запад, и Северния ледовит на север.

    Канада има много обширна територия, това е и втората най-голяма страна в света. Географски и политически се разделя на 10 провинции и 3 територии. Всяка провинция и територия има свои собствени еднокамарни законодателни органи.

    Тази страна се простира през 6 времеви зони. В Канада се намират 39 национални парка и около 50 териториални парка. Тази горда и независима страна, все още поддържа вкуса и стила на Англия и Франция, с които е имала дългогодишни отношения, но притежава и много уникални черти. Канада е една от най-уникалните дестинации на планетата.

    Официално име – Канада

    Население – 31 720 240 души

    Столица – Отава

    Език – английски, френски

    Валута – канадски долар

    Религия – католици – 46 %, протестанти – 36 %, други

    Площ – 9 220 970 кв. км.

    Ландшафт – Най-северните части са заети от Арктическия архипелаг, от който най-големите острови са Бафинова земя, Алсимр и Виктория. Около 10 % от площта на архипелага е покрита от ледници. На изток се простира равнинно плато. Половината от континенталната суша е заета от Северното Лаврентийско плато. На запад се намират Кордилерите, с най-висока точка връх Логан - 5 959 м.

    По-значителните реки включват Маккензи, Фрейзър, Нелсън, Св. Лаврентий. А големите езера са Велики езера, Уинипег, Атабаска, Голямо Мечо езеро, Голямо Робско езеро и др.

Последни публикации за Канада

Пътеписи
Снимки
 
Местни новини


Потърси и резервирай online хотел в Канада      Потърси и резервирай online самолетен полет до Канада      Екскурзии и почивки в Канада, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp