sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Бразилия - Обща информация
 

Флаг Бразилия    Бразилия

Бразилия е разположена в централните и източните части на Южна Америка. Граничи с Венесуела, Гайана, Суринам, Гвиана, Колумбия, Перу, Боливия, Парагвай, Аржентина, Уругвай, и има 7 367 км. брегова ивица с Атлантическия океан.

    Бразилия е открита през 1500 г. от португалския мореплавател Педро Алварес Кабрал, след като на път за Индия, акостирал покрай североизточния бряг. Той бързо провъзгласил тази земя за португалска и от тогава започва 300-годишната португалска ера в Бразилия. През следващите няколко десетилетия пристигат повече авантюристи, изследователи и търсачи на съкровища и се създават малки селища покрай крайбрежието. И когато Португалия установява контрол през 1580 г., новата земя става доходоносна, базирайки се на растящите облаги от робския труд на захарните плантации. По-късно захарта е заместена от кафето като най-ценен продукт за износ и силния ароматен мирис се превръща в официална бразилска напитка. Съблазнителната примамка на новата земя предизвиква вълни от емигранти от Европа, предимно италианци.

    Днес съвсем оправдано, Бразилия е известна с река Амазонка, карнавала в Рио, плажовете на Копакабана и Ипанема, многото шампионски футболни отбори и разбира се вълнуващото струпване на организирано разнообразие, което я прави една от значимите и важни страни на планетата.

    Официално име – Федеративна Република Бразилия

    Население – 186 112 800 души

    Столица – Бразилия

    Валута – реал

    Език – португалски, испански, английски, френски

    Религия – католици – 74 %, протестанти – 15 %, други

    Площ – 8 511 965 кв. км. (2/3 от континента).

    Ландшафт - По-голямата част от територията на Бразилия е заета от Бразилската планинска земя и Амазонската низина. На север от Амазонка е Гвианската планинска земя.

    Бразилия е изключително надарена от природата с разнообразен растителен и животински свят. Уникални са влечугите (боа, анаконда) и птиците с пищна окраска (токан, макау).

    Главните реки включват Амазонка, Сан Франсиску и Парана. Най-голямата река в света е Амазонка, а Сан Франсиску е най-дългата в рамките на Бразилия.

Последни публикации за Бразилия

 


Потърси и резервирай online хотел в Бразилия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бразилия      Екскурзии и почивки в Бразилия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp