sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (1 теми)
 
Click for Ла Пас, Боливия Forecast
 
sp
Дестинация Боливия - Обща информация
 

Флаг Боливия    Боливия

Република Боливия е държава в централна Южна Америка. Граничи с Бразилия на север и изток, с Парагвай и Аржентина на юг и с Чили и Перу на запад.

    Древната история на Боливия се представя преди всичко от Аймарската цивилизация. Тази могъща култура е завладяна от инките в края на 15-ти век. Вечно търсещите злато и сребро испанци пристигат тук през 16-ти век. Те бързо побеждават инките и променят икономическата и социална структура на Боливия завинаги. По време на своето 300-годишно колониално управление, Испания е в непрекъснато търсене на скъпоценни метали и процес на принудително управление на индианския робски труд. Откритите сребърни мини са най-големите откривани някога в новия свят. През 1809 г. Симон Боливар (Освободителя), започва битка за независимост и след испанското поражение през 1824 г., Боливия получава своята трудно постигната свобода през 1825 г.

    Типично за една нова страна следват политическа нестабилност, преврати, преработване на конституцията и редица реформи. Днес, въпреки реформите, Боливия остава една от най-бедните и слабо развити страни в Южна Америка и е зависима от чуждестранна помощ.

    Една действително положителна страна е прекрасната естествена красота на Боливия и големите количества неначенати газови, петролни, златни и сребърни запаси, както и голямата палитра от пъстри атракции за всички пътници.

    Официално име – Република Боливия

    Население – 8 857 900 души

    Столица – Ла Пас

    Валута – Боливиано

    Език – испански, кечуа, аймара, други

    Религия – католици - 95 %, протестанти – 5 %

    Площ – 1 098 580 кв. км.

    Ландшафт - Западната половина на Боливия е покрита от Андите, като три извиващи се върха доминират над пейзажа. Най-висок връх е Анкоума (6550 м). Западна Кордилера е дълга линия на предимно открити, неактивни вулкани. Централна Кордилера е разположена по средата, докато Източната Кордилера е масивна покрита от сняг серия от зашеметяващи върхове от гранит.

    Дълбоко и студено, езерото Титикака се намира на 3810 м. над морското равнище. То е най-високото плавателно езеро в света. Соленото езеро Поопо е най-голямото вътрешно езеро, което варира много в размера си, но това е се дължи на валежите.

    По-значителните реки са Бени, Маморе, Гуапоре, Мадре де Диос.

Последни публикации за Боливия

 
Местна кухня


Потърси и резервирай online хотел в Боливия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Боливия      Екскурзии и почивки в Боливия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp