sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Дака, Бангладеш Forecast
 
sp
Дестинация Бангладеш - Обща информация
 

Флаг Бангладеш    Бангладеш

Бангладеш е разположен на брега на Бенгалския залив от Индийския океан. Граничи с Индия, Мянма и има брегова ивица 2 720 км.

    В продължение на хиляди години дълъг списък на империи и европейски търговци водят битки за контрол върху страната.

    Управлявана от Великобритания през 19-ти и 20-ти век, Бангладеш (Източен Пакистан преди) се формира през 1971 г., когато става официалното и отделяне от съюза със Западен Пакистан (сега наречен само Пакистан).

    Бангладеш е една от най-населените страни на планетата. Много тучния и ниско лежащ пейзаж е предмет на ежегодни наводнения и циклони. Тези природни опасности имат злополучно въздействие върху националната икономика и народът на Бангладеш, тъй като често причиняват и загуба на много човешки животи.

    Официално име – Народна Република Бангладеш

    Население – 144 319 600 души

    Столица – Дака

    Валута – така

    Език – бенгалски, английски

    Религия – мюсюлмани (сунити) – 83%, индуисти – 16 %, други

    Площ – 144 000 кв. км.

    Ландшафт – Бангладеш е страна на реки. Ниската равнина в пределите на общата делта на трите големи реки - Ганг, Брахмапутра и Мегхна заема по-голямата част от страната. На изток и североизток се издигат ниски планини и хълмове с най-висока точка връх Кеокрадонг - 1 230 м.

    Бангладеш са една от най-склонните към наводнения страни на света. Когато пролетното снеготопене от хималайските върхове се спусне на юг към морето, реките често преливат.

Последни публикации за Бангладеш

Снимки
 


Потърси и резервирай online хотел в Бангладеш      Потърси и резервирай online самолетен полет до Бангладеш      Екскурзии и почивки в Бангладеш, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp