sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Amundsen-Scott, Антарктида Forecast
 
sp
Дестинация Антарктида - Обща информация
 

Флаг Антарктида    Антарктида

Антарктика е географски регион, обхващащ континента Антарктида и водите и островните територии в Южния океан разположени южно от Антарктическата конвергенция.

    Почти 98 % твърд лед, през 1840 г. е обединена в континент, за да не бъде просто група изолирани острови. Днес той е въпрос на активни териториални претенции от страни като Аржентина, Австралия, Чили, Франция, Нова Зеландия, Норвегия и Великобритания. Много от тези претенции не са признати от някои страни и са предмет на постоянни спорове.

    Размер – 13 209 000 кв.км., 8.9 % от Земята

    Население – официално няма, но правителствени научни станции са населени от малки групи от учени целогодишно. През 2003 г. над 13 000 туристи са посетили континента.

    Климат – Най-студеното и най- ветровито място на планетата. Всъщност най-ниската рекордна температура е измерена на Антарктика (- 89,6°С), а основните зимни температури варират между -40°С до -70°С. Скоростта на ветровете често достига до около 300 км/час.

Последни публикации за Антарктида

Пътеписи
Снимки
Видео
 


Потърси и резервирай online хотел в Антарктида      Потърси и резервирай online самолетен полет до Антарктида      Екскурзии и почивки в Антарктида, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp