sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация ЮАР - Статии

Флаг ЮАР    ЮАР

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Апартейд и ликвидирането му
  Апартейд и ликвидирането му
  Публикувана от tot11t0 на 14 март 2011 г., прочетена 308 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Негърското население на ЮАР е потискано в продължение на векове. През 1948г. апартейдът бил узаконен. Правителството, съставено само от бели, подложило чернокожите на расова дискриминация и сегрегация.
ЮАР   Разноцветна нация
  ЮАР Разноцветна нация
  Публикувана от tot11t0 на 14 март 2011 г., прочетена 186 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Република Южна Африка е многонационална страна, в която са признати 11 официални езици, а се говорят много повече. Почти ¾ от населението произхожда от групата нигер конго- една от деветте африкански негърски етнически групи. Към нигер конго се числят 12 народности, като най- многобройни са зулу- 21%, коса- 25%, тсуана- 12%, сумо, венда, тсонга, ндебеле, свази и педи.
Нелспруит - мястото, където изгрява слънцето
  Нелспруит - мястото, където изгрява слънцето
  Публикувана от yonyo на 07 март 2011 г., прочетена 196 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Заобиколен от един от най – впечатляващите и известни природни паркове – Крюгер, Нелспруит предлага не само футболен стадион от световна класа. Градът е столица на провинцията Мпумаланга. На един от африканските езици името на провинцията означава „мястото, където изгрява слънцето“. Пейзажът тук е безкраен - величествени планини, впечатляващи зелени хълмове и прекрасни реки.
Нос Добра надежда
  Нос Добра надежда
  Публикувана от yonyo на 06 март 2011 г., прочетена 248 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Добра надежда е скалист нос на атлантическия бряг на Южна Африка. Доста често той погрешно е смятан за най-южната точка на Черния континент и граница между Атлантическия и Тихи океан, макар такава да се явява разположеният на около 150 километра в югоизточна посока Иглен нос. Основната причина за тази заблуда е фактът, че нос Добра надежда е най-важната в психологическо отношение точка за моряците, заобикалящи Африка по време на Великите географски открития.
Кейптаун е най-популярната туристическа дестинация в Южна Африка
  Кейптаун е най-популярната туристическа дестинация в Южна Африка
  Публикувана от yonyo на 06 март 2011 г., прочетена 242 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Кейптаун е южноафриканският Лос Анджелис, който се намира близо до Йоханесбург – тамошния Ню Йорк. Градът е блестящ, величествен и красив. Кейптаун има важно и историческо значение, тъй като там се е водила борбата за освобождение на Южна Африка. Никой друг африкански град не комбинира спираща дъха красота и исторически факти, както Кейптаун.
185 млн. африканци може да умрат заради глобалното затопляне
  185 млн. африканци може да умрат заради глобалното затопляне
  Публикувана от nansi_g на 02 март 2011 г., прочетена 208 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Според експерти-еколози, 185 млн. души, живеещи в Африка, могат да загинат в резултат на глобалното затопляне. Такива тревожни изводи се съдържат в специализирания доклад на благотворителната организация Christian Aid, цитиран от Reuters. В изследването “Климатът на бедността: факти, опасения и надежди” се подчертава необходимостта от вземането на спешни мерки за предотвратяването на трагедията. Развитите западни държави, чието благосъстояние е изградено на основата на използването на нефта, трябва да се ориентират към алтернативни източници на енергия, а със спестените средства да подпомогнат бедстващите африкански страни. “Богатите държави трябва да поемат отговорността си за създаването на проблема и да съкратят радикално емисиите на СО2”, цитира Reuters препоръките на експертите.

Общо 42 статии в 7 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в ЮАР      Потърси и резервирай online самолетен полет до ЮАР      Екскурзии и почивки в ЮАР, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp