sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (2 теми)
 
Click for Анкара, Турция Forecast
 
sp
Дестинация Турция - Статии

Флаг Турция    Турция

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Конусите на Кападокия
  Конусите на Кападокия
  Публикувана от dodoto на 05 юни 2012 г., прочетена 651 пъти, рейтинг: 3.00, коментари 0
  Фантастичните конусовидни хълмове в централната част на Турция са приютили обитатели, които ги направили още по-причудливи.
Айвалък
  Айвалък
  Публикувана от yonyo на 01 май 2011 г., прочетена 523 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Айвалък (Ayvalık) е разположен в залив в Егейско море, срещуположно на гръцкия остров Лесбос. Името му означава "Мястото на дюлята", но въпреки това Айвалък е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в цялата страна. Този турски курорт е най-близо разположения до България - 600 км.
Градове в Турция - Чанаккале, Юргюп, Сиде, Торбалъ
  Градове в Турция - Чанаккале, Юргюп, Сиде, Торбалъ
  Публикувана от yonyo на 01 май 2011 г., прочетена 687 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Чанаккале (Çanakkale) е пристанищен град в провинцията Чанаккале, разположен на най – южния бряг на Дарданелите. Най – близкия голям град до древния град Троя е Чанаккале. Дървеният кон от филма Троя (2004г.) е поставен на крайбрежната му улица. В градът можете да посетите историческия и археологическия музей или да се разходите до пясъчния полуостров Галиполи, където са се провеждали множество битки. Така можете да усетите енергията и духа на мястото. Побратими градове са Помеция – Италия и Оснабрюк – Германия.
Градове в Турция - Фетие и Учхисар
  Градове в Турция - Фетие и Учхисар
  Публикувана от yonyo на 01 май 2011 г., прочетена 518 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Фетие (Fethiye) е морски курорт в Турция, разположен на западния бряг на залива Фетие на брега на Средиземно море. Курортът предлага чудесни плажове, исторически забележителности и е любимо място на парапланеристите. Фетие има отлично пристанище, а атмосферата в него е мултинационална, особено през туристическия сезон. Това е може би единственият град в света, в който можете да видите саркофази на улицата, които стават особено впечатляващи през нощта, когато са осветени. Саркофазите, гравирани в ликийски стил, са на различни места из целия град и според формата си показват какъв човек е бил погребан вътре.
Турция - ГРАДОВЕ - Кемер и Ширинче
  Турция - ГРАДОВЕ - Кемер и Ширинче
  Публикувана от yonyo на 01 май 2011 г., прочетена 456 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Кемер (Kemer) е турски курорт на средиземноморския бряг, намира се на 40 км западно от Анталия. Кемер се намира на залива Анталия, има 53 км крайбрежна ивица и е разположен в полите на планината Таурус. Името на града идва от турската дума за "колан" заради формата на протичащата през Кемер река. Слави се с красивата си природа – море, планина и борова гора – абсолютна хармония.
Градове в Турция - Йераполис, Ичмелер, Йозконак, Кютахя
  Градове в Турция - Йераполис, Ичмелер, Йозконак, Кютахя
  Публикувана от yonyo на 01 май 2011 г., прочетена 648 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Йераполис (Hierapolis) е древен град, построен на върха на Памуккале, разположен в югозападна Турция близо до град Денизли. Йераполис е част от списъка на ЮНЕСКО за световно наследство, заедно с Памуккале. Горещите извори минерална вода са прославили града като спа център, в който са се използвали лечебните свойства на водата.

Общо 132 статии в 22 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Турция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Турция      Екскурзии и почивки в Турция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp