sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Москва, Русия Forecast
 
sp
Дестинация Русия - Статии

Флаг Русия    Русия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Къща-музей Александър Сергеевич Пушкин
  Къща-музей Александър Сергеевич Пушкин
  Публикувана от preciosa на 31 октомври 2010 г., прочетена 640 пъти, рейтинг: 3.00, коментари 0
  Къщата-музей на Александър Сергеевич Пушкин в Санкт Петербург, в която той живее и твори до смъртта си на 29 януари 1837 г., от 8 февруари 2010 г. има нов ценен експонат - диванът, на който е умрял поетът след дуела с Жорж Дантес. Интересното е, че той винаги е бил част от експозицията, но до момента се смятало, че става въпрос за приличащ на оригиналната мебел дубликат.
Тунгуски метеорит
  Тунгуски метеорит
  Публикувана от preciosa на 31 октомври 2010 г., прочетена 296 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  И до днес остава загадка, какво точно се е случило в 07,15 часа местно време на 30 юни 1908 г. в затънтената сибирска тайга в района на река Подкаменная Тунгуска. Според очевидци на небето е прелетяло огнено кълбо. Наблюдавали са го много жители на Източен Сибир. Полетът му е бил съпроводен със звук, подобен на гръмотевица. След това последвал взрив, който разтърсил земята. Трусът е бил почувстван на площ над 1 милион квадратни км между реките Енисей и Лена, и езерото Байкал.
Белите нощи на Санкт Петербург
  Белите нощи на Санкт Петербург
  Публикувана от preciosa на 31 октомври 2010 г., прочетена 293 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Разположен на паралела на Аляска и южния край на Гренландия, на брега на Финския залив, Санкт Петербург е най-северният от големите градове на планетата. Природата тук е необичайна - сурова през зимата, но и приказна, романтична през пролетта и лятото, особено по време на прочутите бели нощи, които настъпват към 25-26 май. Тогава залязващото слънце се спуска зад хоризонта не повече от 9 градуса и вечерният сумрак се слива с утрото. Най-въздействащи са от 10 до 22 юни - денят с най-голяма продължителност (18 часа и 35 мин.). Белите нощи завършват на 16-17 юли. Над 3 милиона туристи от цял свят идват тук през тези 50 дни, за да усетят магията им, разхождайки се по крайбрежните булеварди в очакване да се вдигнат мостовете на Нева.
Долината на гейзерите, Камчатка
  Долината на гейзерите, Камчатка
  Публикувана от yonyo на 31 октомври 2010 г., прочетена 277 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Долината на гейзерите е главната забележителност на Камчатка и е част от Кроноцкия резерват. Точно в тази долина се намиран вулканът Узон, кръстен на могъщ персонаж от легендите на местния корякски народ.
Русия
  Русия
  Публикувана от gogi99 на 29 октомври 2010 г., прочетена 286 пъти, рейтинг: 5.17, коментари 0
  Държавно устройство: федеративна република. Държавен глава - президент, избиран чрез общонародно гласуване за срок от 4 г. Законодателен орган - Федерално събрание (двукамарен парламент: Съвет на федерацията и Държавна дума). Изпълнителен орган - правителство начело с председател, избиран от Държавната дума по предложение на президента. Автономните републики имат собствен държавен глава (президент или председател на парламента), парламент и Министерски съвет.
Промишленост (вторичен стопански сектор)
  Промишленост (вторичен стопански сектор)
  Публикувана от tot11t0 на 28 октомври 2010 г., прочетена 834 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Волга Сайбер. Руската федерация разполага с огромни запаси от всички видове полезни изкопаеми и минерали. Добиват се злато, сребро, платина, желязна руда, боксити, мед, никел, олово, цинк, калай, волфрам, молибден, живак, фосфорити, скъпоценни камъни и др. Русия е на първо място в света по добив и преработка на диаманти. Близо 10% от работоспособното население, квалифицирано за промишлена дойност, е заето в областта на металургията. Металургичната дейност осигурява достатъчно суровини за пълноценно развитие на всички видове промишлени отрасли.

Общо 39 статии в 7 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Русия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Русия      Екскурзии и почивки в Русия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp