sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Лима, Перу Forecast
 
sp
Дестинация Перу - Статии

Флаг Перу    Перу

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Икономика на Перу
  Икономика на Перу
  Публикувана от tot11t0 на 17 март 2011 г., прочетена 771 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  В Перу се добиват над 40 вида полезни изкопаеми (нефт, природен газ, различни руди). Страната е сред водещите световни производители на сребро, цинк, олово, мед, бисмут (на І-во място) и др. Обработваемите земи са малко 2,4%, но със селско стопанство се занимава 40% от населението. На планинските склонове, терасирани още от инките, и в крайбрежната низина се отглеждат царевица, картофи, лозя, памук, ориз, захарна тръстика и др. Важно място в живота на перуанците заема риболовът- голям е уловът на сардина, риба тон и др.
Наследници на инките
  Наследници на инките
  Публикувана от tot11t0 на 17 март 2011 г., прочетена 298 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  В древността в земите на Перу (на езика кечуа- Страна на изобилието) се развили културите на индианските племена наска, чиму, чавин. През ХVв. Тук процъфтявали великата империя на инките със столица Куско.
Перуански Анди
  Перуански Анди
  Публикувана от tot11t0 на 16 март 2011 г., прочетена 396 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Между пустинното крайбрежие и влажните екваториални гори величествено се издигат Перуанските Анди- заемат около 30% от площта на страната. Те са съставени от три успоредни вериги (кордилери)- Западни, Централни и Източни Кордилери, с повече от 170 върха над 4850м надморска височина.
Перу
  Перу
  Публикувана от tot11t0 на 16 март 2011 г., прочетена 254 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Перу е третата по територия страна в Южна Америка, има широк излаз на Тихия океан. Вътрешността е заета от Андите и влажните гори на Амазония.
Саксайуаман
  Саксайуаман
  Публикувана от gogi99 на 19 януари 2011 г., прочетена 424 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  На един от хълмовете над Куско се намира друг уникален археологически комплекс – Саксайуаман. Това е най-голямата крепост в Америка на височина 3500 – 3650 м. над морското равнище. Впрочем военна крепост е била през времето на инките, а какво е било преди това си остава загадка. На езика кечуа Саксайуаман означава “Сивокаменна хищна птица”. Била е дом на Слънцето.
Куско
  Куско
  Публикувана от gogi99 на 19 януари 2011 г., прочетена 254 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Градът е разположен на 3330-3360 м. над морското равнище. Хотелът ни се намира на една стръмна уличка, по която на втората крачка разбираш как се диша при такава височина – въздухът не стига, тялото ти става тежко и трудноподвижно, ушите ти започват да бучат. Сядаме в красив, цветен вътрешен двор и докато оправят паспортите и пренасят куфарите ни, опитваме чай от листа на кока. Казват, че помага на организма да се справи с надморската височина и го предлагат във всеки хотел. След сивата и мъглива Лима всичко в Куско изглежда цветно и прозрачно. Хотелът е в колониален стил, с великолепни мебели от минали епохи и много цветя.

Общо 39 статии в 7 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Перу      Потърси и резервирай online самолетен полет до Перу      Екскурзии и почивки в Перу, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp