sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Панама, Панама Forecast
 
sp
Дестинация Панама - Статии

Флаг Панама    Панама

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Международен път
  Международен път
  Публикувана от tot11t0 на 15 март 2011 г., прочетена 284 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Едно от най-големите постижения на инженерната мисъл в света е Панамският канал, открит през 1914г. Той преминава почти през средата на Панама. Дължината му е 81,6км, като 16,4км са прокопани по дъното на залива Лимон (Карибско море) и 65,2км- през сушата, включително през езера и реки.
Панама
  Панама
  Публикувана от tot11t0 на 15 март 2011 г., прочетена 282 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Панама заема тесния Панамски провлак, който свързва Северна и Южна Америка. Панамският канал осигурява пряка връзка между Атлантическия и Тихия океан.
Национален парк
  Национален парк "Дариен"
  Публикувана от gogi99 на 04 януари 2011 г., прочетена 250 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Национален парк „Дариен” представлява разнообразна и дива тропическа пустош със запазена стара култура, едно от най-красивите и най-опасни места в света. Националният парк „Дариен” е биосферен резерват на ЮНЕСКО. Намира се близо до град Ел Реал де Санта Мария на 325 км град Панама. Това е най-големият участък некултивирана от човека земя в Централна Америка, с много разнообразен терен. Стратегическото положение на парк "Дариен", свързващ Северна и Южна Америка, го превръща в съчетание на разнообразието на растения и животни от двата континента.
Панама – страната между два океана
  Панама – страната между два океана
  Публикувана от nansi_g на 04 януари 2011 г., прочетена 191 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Панама е страната на прехода между Северна и Южна Америка, между Атлантическия и Тихия океан. На нито едно друго място двата океана не са толкова близо един до друг и на нито едно друго място между Аляска и Огнена земя планинската система на Кордилерите не прави прекъсване. Пред дългото повече от 1000км. Карибско крайбрежие са разположени над шестстотинте острови и островчета на архипелага Сан Блас, от които само една част са населени. От островите на Тихоокеанското крайбрежие най-голям е Коиба. Пò на изток в Панамския залив лежи Исла дел Рей. Той заедно с голям брой други острови е част от Архипелага на перлите.
Островите Сан Блас
  Островите Сан Блас
  Публикувана от tot11t0 на 03 януари 2011 г., прочетена 214 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Островите Сан Блас са уникално измерение на времето и пространството – карибска екзотика, поли морета и вълшебни плажове, а във вътрешността ви очаква среща с местното население. Индианците от племето Куна, съхранили своя език, традиции и култура напълно непроменени от модерния свят, живеят в прелестни малки селца. Всъщност техните земи се ползват с особен статут и частична независимост от „цивилизования” свят. В техния уют и завладяващ бит денят ще бъде като фолклорна приказка. Следобед следва посещение до близкия остров Уагинега – прекрасни плажове и карибско настроение. Името на острова идва от езика Куна, където „уаги” означава „делфин”, а „нега” – „къща”.
Панама Сити
  Панама Сити
  Публикувана от tot11t0 на 03 януари 2011 г., прочетена 209 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Панама Сити е построен по времето на испанския губернатор Педро Ариас Давила през 1519 г. Архитектурата на града съчетава прекрасни модели на различни стилове, вплели се през вековете до днешния самобитен облик. Стария квартал – най-добрия начин да усетите духа му е в пешеходен тур. Началото е при паметника на Френските предприемачи, дали началото на строежа на Канала. Следват Las Bovedas – буквално „Сводовете”, изключително красиво място, излизащо директно на Тихия океан, църквата Santo Domingo, музея на канала, националния театър, президентския дворец, величествената катедрала и кокетния площад, интересни църкви, паметници. Разходката по красивите колониални улици отвежда до хълма Анкон, откъдето се открива пракрасна панорама към целия град и известния Мост на Америките. Един колоритен завършек на деня – фолклорно шоу в Las Tinajas!

Общо 22 статии в 4 страници:
 1  2  3  4  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Панама      Потърси и резервирай online самолетен полет до Панама      Екскурзии и почивки в Панама, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp