sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Уелингтън, Нова Зеландия Forecast
 
sp
Дестинация Нова Зеландия - Статии

Флаг Нова Зеландия    Нова Зеландия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Нова Зеландия – най-зелената, най-младата, страната на маори
  Нова Зеландия – най-зелената, най-младата, страната на маори
  Публикувана от gogi99 на 22 декември 2010 г., прочетена 343 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Нова Зеландия е островна страна разположена в Тихия океан в Южното полукълбо, състояща се от два главни острови Северен остров и Южен остров и група на по-малки острови като Чатъм, Стюарт или Ракюра. Острови с по-специален статут като Кук, Ниуе, Токелау и други са островни държави в пълна автономия от Нова Зеландия, но жителите им се считат за граждани на Нова Зеландия. Уелингтън е столица на страната, докато Окланд е най-големият град и най-населена метрополия. Нова Зеландия е демократична държава и конституционна монархия под символичното ръководството на британския монарх кралица Елизабет Втора и любопитно е, че има 2 национални химна – британския “Боже, опази Кралицата” и “Боже, защити Нова Зеландия”.
Милфорд Саунд
  Милфорд Саунд
  Публикувана от ir3ni7a на 30 септември 2010 г., прочетена 235 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Милфорд Саунд се намира в красивия регион Фиордленд (на югозападния бряг на Южния Остров) в Нова Зеландия и наречен от Ръдиърд Киплинг "осмото чудо на света" заради величествената гледка, каквато представляват стръмните, високи скални стени, надвиснали над тъмните дълбини на фиорда. След като през 1954 г. е отворен за движение тунелът Homer, Милфорд Саунд се превръща в едно от най-съблазнителните туристически дестинации в Нова Зеландия. Магията на красивия пейзаж започва далеч преди да стигнете Милфорд, още в долината Eglinton. Планини със снежни шапки се извисяват на 1000 метра височина над пътя, прорязани с стремглави водопади и се в малки езера. Стръмният път се катери нагоре към входа на приказния тунел Homer. След като изминете пътя на тунела, ви очаква спиращата дъха гледка на каньона, който се снишава в Милфорд.Огромен парк от лодки предлага вълнуваща обиколка, но няма по-незабравимо преживяване от плаването с каяк. В Harrison Cove има подводна лаборатория , където може да се наблюдава подводния свят.
Нова Зеландия 1792-1907 год
  Нова Зеландия 1792-1907 год
  Публикувана от tot11t0 на 25 септември 2010 г., прочетена 223 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  В продължение на близо 1000 години маорите били единствените жители на Нова Зеландия, но със заселването на европейците на острова, те трябвало да се борят за земите си.
Крайстчърч -
  Крайстчърч - "малката Англия" на южните морета
  Публикувана от ir3ni7a на 24 септември 2010 г., прочетена 460 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Наричат втория по големина град на Нова Зеландия и най-големия на южния остров"най-английския град извън Англия". Това е и главният град на областа Кентърбъри. Първото нещо което прави впечатление на влизане в града са викторианските къши. Пред тях безукорно подрязани дръвчета,красиво оформени градинки... Сградите са в неоготическа и неокласическа архитектура, а изтънчеността и финеса на жителите на Крайстчърч са пословични в Нова Зеландия.
Реки от лед
  Реки от лед
  Публикувана от ir3ni7a на 24 септември 2010 г., прочетена 266 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Представете си огромна река,която с рев се спуска надолу по неравен склон-вълните бучат, а между тях се появяват дълбоки падини. И изведнъж тя замръзва и се превръща в лед. Току-що въображението ви обрисува картина на двата най-популярни глетчера в Нова Зеландия-Фокс и Франц Джоузеф. Първият получил името си през 1872год. в чест на тогавашния министър-председател Уилям Фокс. Маорското наименование на глетчера Франц Джоузеф (австрийски император) е NGA ROIMATA O HINE HUKATERE, koeто ще рече "сълзите на девойката от лавината".
Нейпиър - световната столица на стила Aр деко
  Нейпиър - световната столица на стила Aр деко
  Публикувана от ir3ni7a на 24 септември 2010 г., прочетена 284 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  03.02.1931год.в 10:47 земетресение от 7,8по Рихтер сравнило със земята Нейпиър. Загинали 258 човека. И това се оказало събитието, което променя историята на този град. 30-те год.на XX век е времето на голямата и икономическа стегнация се ширили навсякъде по света. Нова Зеландия също не била пожалена. Дошло й в повече и това природно бедствие.

Общо 48 статии в 8 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Нова Зеландия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Нова Зеландия      Екскурзии и почивки в Нова Зеландия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp