sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Янгон, Myanmar Forecast
 
sp
Дестинация Мианмар - Статии

Флаг Мианмар    Мианмар

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Найпидо
  Найпидо
  Публикувана от preciosa на 12 октомври 2010 г., прочетена 401 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Найпидо (Naypyidaw) е столицата на Бирма, или известна още като Мианмар. Столицата се намира на 2 мили от Пинмана и на около 200 мили от Янгон – предишната столица. Официално Найпидо е провъзгласен за столица на 27 март 2006 г. По-голямата част от града все още се ремонтира и се очаква да е приключен 2012 г. Найпидо означава „кралска столица“ или „седалище на краля“. Името от бирмански означава „кралски град на слънцето.“ Найпидо има кратка история, тъй като конструирането на града започва през 2002г. Най-малко 25компании са работили по този проект.
Мианмар
  Мианмар
  Публикувана от tot11t0 на 02 август 2010 г., прочетена 379 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  “Швезигон”
Баган
  Баган
  Публикувана от yonyo на 02 август 2010 г., прочетена 321 пъти, рейтинг: 4.60, коментари 0
  Баган е древен град в Мианмар (бивша Бирма) и първоначално се е казвал Аримаданапура (градът на този, който победи врага), както и Тамбадипа (земята на меда) и Тасадеса (сухата земя). Градът е бил древна столица на няколко древни кралства в Бирма. Първоначално на територията на днешен Мианмар са съществували няколко държави, като най-известна е Паган или Баган (съществувала през XI век), а държавите Ава, Пегу, Таунгу в продължение на 5 века се борят за обединението на територията — всяка под своята власт. Около XVII век Ава успява и обединява териториите и на останалите царства, което прави Бирма една най-големите държави в Югоизточна Азия.
 Великолепният манастир Таунг Калат
  Великолепният манастир Таунг Калат
  Публикувана от telumi на 08 октомври 2010 г., прочетена 301 пъти, рейтинг: 3.00, коментари 0
  Будисткият манастир Таунг Калат е построен на върха на изгаснал вулкан и е едно от най-красивите места в Бирма и в света.Много хора наричат хълма, на който е построен манастира - връх Попа, но това не е правилно. Те го бъркат с много по-голям вулкан, близо до него. Местните жители смятат, че Nats (37 полубожества) живеят на хълма Таунг Калат и съдейки по гледки, които се откриват, може и да е вярно.
Златната пагода Шведагон в Мианмар
  Златната пагода Шведагон в Мианмар
  Публикувана от ir3ni7a на 30 септември 2010 г., прочетена 286 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Пагодата Шведагон представлява 98-метров позлатен будистки храм с конусовидна форма (ступа), разположен в град Рангун в Мианмар (Бирма). Името идва от съчетанието между „Shwe“ - злато и „Dagon“ - древното име на града. Историците все още спорят за датата, когато е построена тази пагода. Според преданията тя е вече на 2500 години, но засега няма достоверни доказателства в полза на тази теория. Златото, с което е покрита пагодата е истинско. Започвайки от 15 век, много поколения жители на Бирма - от земеделци до монарси, са дарявали злато за украсяването й.
МИАНМАР
  МИАНМАР
  Публикувана от sveta85 на 03 февруари 2011 г., прочетена 286 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Мианмар е богата страна на полезни изкопаеми като мед, злато, олово. Също така е богата и на скъпоценни камъни като сапфири и рубини.

Общо 27 статии в 5 страници:
 1  2  3  4  5  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Мианмар      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мианмар      Екскурзии и почивки в Мианмар, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp