sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Янгон, Myanmar Forecast
 
sp
Дестинация Мианмар - Статии

Флаг Мианмар    Мианмар

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

История на Мианмар
  История на Мианмар
  Публикувана от dori368 на 02 август 2010 г., прочетена 161 пъти, рейтинг: 5.00, коментари 0
  Смята се, че народите Мон и Пю са дошли от Индия, докато преобладаващите днес бамари (бирманци) са се преселили през Тибет и до 849 год. са основали могъщо царство, разположено в Паган. През следващото хилядолетие Бирманската империя расте чрез завоюваното от Тайланд (Айтахая) и Индия (Манипур) и се смалява от атаките на Китай и заради вътрешните въстания.
Златният камък, Бирма, Мианмар
  Златният камък, Бирма, Мианмар
  Публикувана от yonyo на 02 август 2010 г., прочетена 233 пъти, рейтинг: 5.00, коментари 0
  Покритият със злато гранитен камък се намира на каменна пешеходна улица известна като Златния камък, който всъщност е една от спиращите дъха забележителности в Бирма.
Икономика на Мианмар
  Икономика на Мианмар
  Публикувана от tot11t0 на 02 август 2010 г., прочетена 215 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Икономика
Политическа система, право и управление в Мианмар
  Политическа система, право и управление в Мианмар
  Публикувана от dori368 на 02 август 2010 г., прочетена 186 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Мианмар се управлява в строг военен режим. Настоящият главнокомандващ е старши генерал Тан Шве, който заема постовете Председател на Съвета за държавен мир и развитие и Върховен главнокомандващ на отбраната. Генерал Кин Ниунт е министър-председател до 19 октомври 2004 год., когато е заменен от Со Вин. По-голямата част постове в министерството и кабинета се заемат от военни офицери, с изключение на: Министър на здравеопазването, Министър на образованието, Министър на труда и Министър на националното планиране и икономическо развитие – постове заемани от цивилни.
Култура на Мианмар
  Култура на Мианмар
  Публикувана от dori368 на 02 август 2010 г., прочетена 223 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  В Мианмар съществува разнообразен брой местни култури, като основните са будистка и бамарска. Бамарската култура е повлияна от културите на съседните държави. Това е отразвно в езика, кухнята, музиката, танците и театъра. Изкуствата, особено литературата, исторически са повлияни от бирманския стил Теравада будизъм.
Теография, население, религия, култура - Миянмар
  Теография, население, религия, култура - Миянмар
  Публикувана от tot11t0 на 02 август 2010 г., прочетена 271 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Мианмар е държава разположена в северозападната част на полуостров Индокитай, край Бенгалския залив и Андаманско море. Има площ 677 хил. кв. км. Граничи (в км) с Бангладеш (244), Индия (1539), Лаос (235), Тайланд (2115) и Китай (2347). Бреговата ѝ линия с Индийския океан е 1385 км. По-голяма част от територията ѝ е с планински релеф. На запад - планините Аракан Йома, на север - крайните южни разклонения на Тибет с най-висок връх Кхакаборази - 5881 m, на изток - платото Шан. Равнинна местност е централната и южна част на страната, където е равнината Иравади. Земята на Мианмар е богата на калаена руда, волфрам, цинк и нефт. Климатът е предимно тропичен. По-големи реки са: Иравади, Салуин, Чиндуин.

Общо 27 статии в 5 страници:
 1  2  3  4  5  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Мианмар      Потърси и резервирай online самолетен полет до Мианмар      Екскурзии и почивки в Мианмар, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp