sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Сеул, Южна Корея Forecast
 
sp
Дестинация Южна Корея - Статии

Флаг Южна Корея    Южна Корея

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Южна Корея – Страната на висшата красота
  Южна Корея – Страната на висшата красота
  Публикувана от tot11t0 на 13 октомври 2010 г., прочетена 536 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Южна Корея като туристическа дестинация : Главните забележител-ности на страната са многобройните национални и регионални паркове. Освен в столицата Сеул във всеки град или провинция могат да се намерят културни забележителности.
Южна Корея – Страната на висшата красота
  Южна Корея – Страната на висшата красота
  Публикувана от tot11t0 на 13 октомври 2010 г., прочетена 234 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  История и политика : Годината е 2333 пр.Хр. се сочи от корейците като дата на основаването на първата им легендарна империя Чосон.Но за първа историческа доказана държава се смята основаният през 4 век пр.Хр. в северозападната част на днешна Корея Древен Чосон,името на който се превежда като Страната на утринната свежест.
Южна Корея – Страната на висшата красота
  Южна Корея – Страната на висшата красота
  Публикувана от tot11t0 на 13 октомври 2010 г., прочетена 265 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Икономика,транспорт и комуникации : През последните десетилетия южнокорейската икономика бележи изключителен напредък.Ако до средата на 60-те години страната се е смятала за една от най-бедните в света,то сега тя се нарежда сред най-развитите индустриални нации на Азия.Някои от големите предприятия като „Самсунг” и „Хюндай” днес са между водещите международни концерни в електрониката и автомобил-ната индустрия.Годишният прираст на брутния вътрешен продукт на страната години наред е между 8 и 10%.Южна Корея успява да пренасочи икономиката си от износ на лека промишленост(предимно текстилна)към изграждане на важни отрасли като черна металургия, електроника, автомобило - и корабостроене.
Южна Корея – Страната на висшата красота
  Южна Корея – Страната на висшата красота
  Публикувана от tot11t0 на 13 октомври 2010 г., прочетена 333 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Поетичните имена на Корея – Страната на утринната свежест или Страната на зората, загатват за красотата на впечатляващи пейзажи. Името Страната на висшата красота, с което я наричат в старите пътеписи, съдържа нещо повече: с него се описва същността на корейците като народ, който почита красотата и се стреми към хармония.
Корейската война
  Корейската война
  Публикувана от gogi99 на 13 октомври 2010 г., прочетена 254 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Най-големият сблъсък между двата противостоящи си лагера след втората световна война се разгърнал в Корея ,която по силата на споразумението от Ялта и Потсдам била разделена по 38-я паралел. Впоследствие на север бил установен тоталитарен режим начело с Ким Ир Сен, а Южна Корея била обявена за република с демократично управление. Но Скоро след провъзгласяването на КНДР войските й нахлули в Южна Корея,това веднага предизвикало намесата на САЩ.
Южна Корея
  Южна Корея
  Публикувана от tot11t0 на 13 октомври 2010 г., прочетена 238 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Република Корея е държава в Източна Азия, заемаща южната половина на Корейския полуостров. Корейците я наричат "Страната на утринната свежест". На север граничи със Северна Корея.

Общо 25 статии в 5 страници:
 1  2  3  4  5  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Южна Корея      Потърси и резервирай online самолетен полет до Южна Корея      Екскурзии и почивки в Южна Корея, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp