sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Токио, Япония Forecast
 
sp
Дестинация Япония - Статии

Флаг Япония    Япония

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

 Земеделие и риболов
  Земеделие и риболов
  Публикувана от tot11t0 на 10 ноември 2010 г., прочетена 1083 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Япония има малко земи, подходящи за обработване-около 13%, но благодарение на съвременните аграрни технологии, на напояването и на правителствената подкрепа земеделието задоволява потребностите на населението от ориз- основната продоволствена култура. Повече от 40% от обработваемите земи са оризища. Отглеждат се и картофи, захарно цвекло, тютюн, соя, лук, краставици, цитруси- (мандарини, портокали), вишни и др.
 Култура и религия на Япония
  Култура и религия на Япония
  Публикувана от tot11t0 на 18 октомври 2010 г., прочетена 763 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Двете главни японски религии са шинтоизмът и будизмът. Те са съжителствували в Япония от векове и са си оказвали взаимно влияние. Повечето японци се определят като будисти, шинтоисти или и двете. Религиозни учения, изиграли голяма роля в японската история при формирането на държавата и през периода Едо, са конфуцианството и даоизмът. Макар и малко в процентно отношение, в Япония днес има и над 3 милиона християни.
Население на Япония
  Население на Япония
  Публикувана от tot11t0 на 18 октомври 2010 г., прочетена 646 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Населението на Япония е приблизително 127,3 млн. жители с гъстота 334,8 жители на km2. Японското общество е културно и етнически хомогенно с малко изключение заради работниците чужденци.[23] Сред малцинствата в Япония са корейци, китайци, филипинци, японски бразилци[24] и японски перуанци.[25] През 2003 г. общо регистрираните емигранти в Япония са 136 000 души.[26] Най-многобройната местна етническа група е Ямато, а най-разпространенно коренно малцинство е айну.
Флора и фауна
  Флора и фауна
  Публикувана от tot11t0 на 09 ноември 2010 г., прочетена 622 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Япония има богат и разнообразен растителен свят- повече от 17 000 вида. Горите покриват над 60% от площта на страната. Преобладават иглолистните гори, особено на север, а на остров Хоншу има обширни широколистни гори. В Япония се срещат много видове животни- мечки, глигани, сърни, японски макак (снежна маймуна, най-северния обитател сред приматите), енотовидни кучета, над 400 вида птици, много влечуги и др.
Златният храм Кинкакуджи в Киото
  Златният храм Кинкакуджи в Киото
  Публикувана от preciosa на 31 октомври 2010 г., прочетена 436 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Ако искаме да посочим един от символите на Киото, старата столица на Япония, то това несъмнено е Златният храм Кинкакуджи (на японски език "кин" означава злато). И има защо: как само искри, отразявайки слънчевите лъчи с позлатените си стени! Отразен във водите на изкуственото езерце пред него, той се слива в единно хармонично цяло със своя образ, сякаш още веднъж да подчертае красотата на символиката, която изразява. Фотографията е правена сутринта на приятен зимен ден, на фона на вечно зелената растителност, която го заобикаля.
Бедствието в Япония
  Бедствието в Япония
  Публикувана от yonyo на 02 април 2011 г., прочетена 345 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  На 11 март 2011 г. Япония беше ударена от земетресение с магнитуд 9-a степен по Рихтер - най-мощното в страната от 140 години и петото най-силно в света за последните 100 години. Има жертви, много пострадали, изчезнали и разрушения. Трусът предизвика 15-метрово цунами.

Общо 42 статии в 7 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Япония      Потърси и резервирай online самолетен полет до Япония      Екскурзии и почивки в Япония, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp