sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Токио, Япония Forecast
 
sp
Дестинация Япония - Статии

Флаг Япония    Япония

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Бедствието в Япония
  Бедствието в Япония
  Публикувана от yonyo на 02 април 2011 г., прочетена 352 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  На 11 март 2011 г. Япония беше ударена от земетресение с магнитуд 9-a степен по Рихтер - най-мощното в страната от 140 години и петото най-силно в света за последните 100 години. Има жертви, много пострадали, изчезнали и разрушения. Трусът предизвика 15-метрово цунами.
Бързо развиваща се икономика
  Бързо развиваща се икономика
  Публикувана от tot11t0 на 10 ноември 2010 г., прочетена 311 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Индустриализацията на Япония започва в края на ХІХ в. Страната умело съчетава запазването на собствените си стопански традиции с възприемането на много промишлени идеи от Запада. По същото време тя разширява и територията си чрез войни с Китай и с Русия и завладява нови земи в Източна и Югоизточна Азия.
Богата и уникална култура
  Богата и уникална култура
  Публикувана от tot11t0 на 10 ноември 2010 г., прочетена 262 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Повечето японци са будисти, но спазват редица традиции и обичаи на религията шинто. В историята на Япония има дълги периоди, през които страната е изолирана от останалия свят. Това, заедно с налаганите строги ограничения, е довело до развитие на определени норми на поведение, чието спазване е задължително за всеки японец. Уважението към възрастните хора и малките деца, към хората с по-висок ранг и към гостите е подчертано. Много от съществуващите церемонии (като пиенето на чай са уникални) са уникални за страната. Японското изкуство, литература и театър имат световна слава. Японците са сред най-страстните читатели в света- всеки ден се продават над 70 млн. вестници, годишно се купуват около 1,5 млрд. книги.
Население и градове
  Население и градове
  Публикувана от tot11t0 на 10 ноември 2010 г., прочетена 324 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Заради планинския релеф само 20% от площта на Япония е годна за обитаване. Независимо от това страната е на девето място в света по брой на населението. Преобладава гражданското население-78%, което живее предимно в големите градове на остров Хоншу. Тук е съсредоточено 4/5 от населението на страната. Столицата Токио е най-големият мегаполис в света.
 Земеделие и риболов
  Земеделие и риболов
  Публикувана от tot11t0 на 10 ноември 2010 г., прочетена 1100 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Япония има малко земи, подходящи за обработване-около 13%, но благодарение на съвременните аграрни технологии, на напояването и на правителствената подкрепа земеделието задоволява потребностите на населението от ориз- основната продоволствена култура. Повече от 40% от обработваемите земи са оризища. Отглеждат се и картофи, захарно цвекло, тютюн, соя, лук, краставици, цитруси- (мандарини, портокали), вишни и др.
Вулкани и земетресения
  Вулкани и земетресения
  Публикувана от tot11t0 на 09 ноември 2010 г., прочетена 318 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Япония е разположена на границата на три литосферни плочи- Евро-Азиатска, Тихоокеанска и Филипинска. В резултат на тяхното непрекъснато движение в продължение на милиони години са формирани основните релефни форми на Японските острови. Вулканските планини заемат повече от ¾ от площта на Япония, като веригите им преминават през вътрешността на четирите острова, следвайки дъговидната форма на архипелага. По крайбрежията са разположени низини, където се намират повечето големи японски градове. В Япония има над 200 вулкана, от тях 77 са активни.

Общо 42 статии в 7 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Япония      Потърси и резервирай online самолетен полет до Япония      Екскурзии и почивки в Япония, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp