sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Италия - Статии

Флаг Италия    Италия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Губио
  Губио
  Публикувана от yonyo на 30 май 2011 г., прочетена 195 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Първото впечатление, което ще добиете, когато зърнете Губио, е уникалния контраст на сивите сгради и заобикалящата ги зеленина. Този исторически средновековен град има живописно разположение, като е изграден на хълм, с цел да защити от недоброжелатели богатствата на града. Данни за населяването на тази местност съществуват още от бронзовата епоха. През 2 в. пр. н. е той вече е част от Римската империя.
Падуа
  Падуа
  Публикувана от yonyo на 30 май 2011 г., прочетена 186 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  На 40 км в западна посока от Венеция, в Свероизточна Италия е разположен град Падуа (Padua). Той е административен център на едноименната провинция, която се намира в област Венето. През Падуа преминава течението на река Бакилионе. Градът от край време е сред културните центрове на Италия, а в по-новата си история той е и важен индустриален район. Падуа е разположен на обща площ от 92 кв.км., а в него живеят малко повече от 200 000 души.
Сан Джиминяно
  Сан Джиминяно
  Публикувана от yonyo на 30 май 2011 г., прочетена 209 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Сан Джиминяно (San Gimignano) е средновековен град, чието очарование и красота са емблематичен за Италия пейзаж. Наричан често градът с кулите, Сан Джиминяно се намира в южната част на област Тоскана. Историческото градче стои в северозападна посока от град Сиена, от Флоренция то е разположено в направление югозапад. Най-лесния начин да го посетите е, като вземете влак или автобус от тези два града. Пътят от Флоренция ще ви отнеме близо два часа.
Ното
  Ното
  Публикувана от yonyo на 30 май 2011 г., прочетена 155 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Уникалният природен район на Сицилия може да предложи всичко на своите посетители. Освен красивите морски курорти и средновековни градчета, на територията на тази италианска провинция се намира и т. нар. бароков град на Сицилия – Ното (Noto). В него няма никакви други забележителности освен уникалната му архитектура, но за сметка на това тя е предостатъчна.
Орвието
  Орвието
  Публикувана от yonyo на 30 май 2011 г., прочетена 177 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Орвието e старинен средновековен град, който има богато историческо минало. Това е последният етруски град, който попада в ръцете на Римската империя. Това очарователно селище е разположено в централната италианска провинция Терни. Изградено е на хълмиста местност на областта Умбрия, в долината при вливането на реките Палия и Киани. На 96 км южно от Орвието е Столицата Рим се намира на малко по-малко от 100 км южно от Орвието , а на около 50 км югоизточно от е провинциалния град Терни. От намиращите се в северна посока Сиена го делят 126 км., а до Флоренция са около 180 км.
Сиена - Исторически градове
  Сиена - Исторически градове
  Публикувана от yonyo на 30 май 2011 г., прочетена 282 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Сиена (Siena) е уникален средновековен град, разположен в Северна Италия. Това е един от най-добре запазените исторически градове, в който атмосферата на тосканската култура е осезаема с пълна сила и днес. Градчето се намира само на около 70 км в южна посока от Флоренция, а това разстояние се изминава за по-малко от час с автомобил. Този северен край на Крете Сенезе се отличава с хълмист релеф, а самата Сиена е изградена на три хълма.

Общо 54 статии в 9 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Италия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Италия      Екскурзии и почивки в Италия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp