sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for New Delhi, India Forecast
 
sp
Дестинация Индия - Статии

Флаг Индия    Индия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Колката или Калкута -„културна столица на Индия“
  Колката или Калкута -„културна столица на Индия“
  Публикувана от Диляна на 31 декември 2016 г., прочетена 170 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Колката е известна с литературното си и художествено наследство. Като столица на Британската империя, градът става родно място на съвременната индийска литература и изкуство. Наричан е „градът с кипяща творческа енергия“ и „културна столица на Индия“. Особеност на града са т.н. общности „пара“ – квартали, чиито жители образуват определено съобщество. Обичайно „пара“ има свой собствен клуб и площадка за спорт. Местната форма на общуване „ада“ представлява спокойна интелектуална беседа на най-разнообразни теми. Архитектурата на Колката се отличава с разнообразието си. Много здания са построени в индоислямски и индосарацински стил. Редица от тях са обявени за паметници на архитектурата, а други, които не влизат в този списък, постепенно са разрушени. Най-известните здания на Колката са Индийския музей, Мраморния дворец, мемориала „Виктория“, Националната библиотека и Научния музей. Основаният през 1814 г. Индийски музей е най-стария в страната. В него се намират експонати от индийското изкуство и естествознание. Самият Мраморен дворец представлява пример за класическо европейско имение, които са строени в колониите от англичаните. В мемориала „Виктория“ е разположен музея на града. Националната библиотека и научният музей на града са най-големите в страната.
Индия - Шоу на историята и културата
  Индия - Шоу на историята и културата
  Публикувана от gogi99 на 22 декември 2010 г., прочетена 374 пъти, рейтинг: 3.00, коментари 0
  Индия е мистична страна, която предлага на туристите невероятни изживявания, които никога не биха забравили. Като най-голямата индустрия в страната, туризмът е изключително развит и всяка година Индия посреща над 5 милиона чуждестранни посетители, за да разкрие красотите си. Древните традиции, ревностно опазената красива култура, както и невероятните пейзажни картини са само част от чудесата на страната.
Далитите в Индия - страданията на
  Далитите в Индия - страданията на "недокосваните"
  Публикувана от ekaterina12 на 22 ноември 2010 г., прочетена 258 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Съгласно индуизма, хората са създадени от различни части на тялото на божеството Паруша. Принадлежността към дадена каста, от тук и социалното положение, се определя от коя част на тялото са произлезли предците на човек. Принадлежността към кастата определя каква работа и брак ще има човек в живота си.
тадж махал
  тадж махал
  Публикувана от gogi99 на 11 ноември 2010 г., прочетена 314 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Мавзолеят Тадж Махал се издига като вълшебно видение на южния бряг на река Ямуна(Джамна) в Индия недалеч от град Агра.Заради невероятната му красота и изящество известният индийски поет Рабиндранант Тагор го нарекъл "сълзата на вечността".
Индия и култът към змиите
  Индия и култът към змиите
  Публикувана от ekaterina12 на 06 ноември 2010 г., прочетена 362 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Бхарат или както ние я знаем, Индия, е страната на една от десетте най-бързо развиващите се световни икономики в света, а едновременно с това - страна на древни цивилизации и самобитна култура.
Танци, фестивали и панаири
  Танци, фестивали и панаири
  Публикувана от preciosa на 11 октомври 2010 г., прочетена 299 пъти, рейтинг: 4.75, коментари 0
  Важна туристическа дестинация е местността Керала. Тя е разположена на югозападния бряг на Индия и лежи между Арабско море и Западните Гхати. Морето и планините, заобикалящи Керала оформят незабравими гледки. Кокосовите дървета и безкрайните пясъчни плажове осигуряват на всеки един турист перфектна релаксация. Пътешествието през местността е осеяно с безкрайно много атракции - монументи, културни забележителности, диви животни, красива природа и водни спортове.

Общо 77 статии в 13 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Индия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Индия      Екскурзии и почивки в Индия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp