sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Франция - Статии

Флаг Франция    Франция

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Оранж
  Оранж
  Публикувана от nansi_g на 27 май 2011 г., прочетена 301 пъти, рейтинг: 2.50, коментари 0
  Оранж (Orange Provence) е красива и плодородна местност във Франция с малък, но добре познат град. Градът и живописната местност около него са разположени в долината на река Рона, като най-близкото населено място е град Авиньон, отстоящ на 30 км. Този плодороден регион е част от Северозападен Прованс, а от тук Марсилия е на около 100 км в посока северозапад, а до Лион се стига в южна посока на около 200 км. До тази част на Прованса се стига най-лесно с влак, като може да го вземете от жп-гарите от трите по-горе изброени града.
Авиньон, Франция
  Авиньон, Франция
  Публикувана от nansi_g на 27 май 2011 г., прочетена 334 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Авиньон (Avignon) е френски град, който може да предложи на пристигащите тук туристи, както богато историческо минало, така и модерна просперираща градска атмосфера. Този възпят в популярната детска песничка град е разположен край левия бряг на един от завоите на река Рона (Rhône river) в югоизточната част на провансалска Франция. Той е на около 30 км разстояние от прочутия винарски район Oранж (Orange Provence) и на около 95 км в посока северозапад от област Марсилия.
Париж
  Париж
  Публикувана от nansi_g на 27 май 2011 г., прочетена 243 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Париж – самото име на френската столица събужда романтични мисловни картини, придружени от приятния акомпанимент на акордеон. Тази идилична картинка може да се допълни с една приятна привечер, прекарана на чаша вино край река Сена, за която много влюбени във френската столица са на мнение, че Сена е началото и края на всичко.
Лион
  Лион
  Публикувана от nansi_g на 27 май 2011 г., прочетена 215 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Лион е родното място на гениалния автор Антоан дьо Сен-Екзюпери. Този на пръв поглед неприветлив френски град в действителност е един от най-интересните и наситени с история населени места в тази част на Европа. Лион е една от френските столици на изкуството, на историята и в крайна сметка Лион е град на работника. Край Лион се извисява хълма Фурвиер (Fourviere), откъдето се открива прекрасна гледка към целия град и околностите му. Ако времето в хубаво погледът ви може да стигне чак до Алпите и до върха Мон Блан. На Фурвиер са разположени и телевизионната кула на Лион, както и базиликата Нотр Дам.
Марсилия
  Марсилия
  Публикувана от nansi_g на 27 май 2011 г., прочетена 261 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Марсилия (Marseille) е вторият по големина френски град след столицата Париж. Макар и да има малко съмнителна репутация и да не еособено посещавана от туристи дестинация, Марсилия има дълговековна история. Градът претърпява тежки времена, но след това постепенно се възстановява, в резултат на което Марсилия днес е един модерен град, който предлага огромно културно многообразие. Почти всички архитектурни паметници на Марсилия са възстановени. Освен това Марсилия е леснодостъпна от столицата Париж благодарение на бързия влак Те Же Ве (TGV).
Ница
  Ница
  Публикувана от nansi_g на 27 май 2011 г., прочетена 225 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Ница е родното място на великия за историята на Италия Джузепе Гарибалди , който взема дейно участие в нейното обединение и в италианската революция. И до ден днешен в атмосферата в Ница се усеща тънка нишка на непримиримост. В резултат на това Ница сякаш се опитва да се дистанцира от всякакви норми и стереотипи, като непрекъснато се стреми да диктува модата било то в дизайна, нощния живот или в каквото и да било. Все пак на Французите никога не им е липсвало самочувствие, което обяснява „своенравността” на този френски град. Ница притежава особена красота и очарование, които я правят една от най-предпочитаните курортни дестинации във Франция.

Общо 37 статии в 7 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Франция      Потърси и резервирай online самолетен полет до Франция      Екскурзии и почивки в Франция, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp