sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Испания - Статии

Флаг Испания    Испания

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Испания - европейската Калифорния
  Испания - европейската Калифорния
  Публикувана от nansi_g на 17 май 2011 г., прочетена 410 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Испания заема по-голямата част от Иберийския полуостров, в югозападна Европа. На север Испания граничи с Франция и Андора, а на запад с Португалия. Най-южната част от Иберийския полуостров е заета от малкото британско владение Гибралтар. Испания има също свои територии в Средиземно море (Балеарските острови) и в Атлантическия океан (Канарските острови). Територията на Испания е 504 782 кв.км а населението е над 41 милиона души.
Замъкът Атиенца (Atienza Castle)
  Замъкът Атиенца (Atienza Castle)
  Публикувана от yonyo на 16 май 2011 г., прочетена 244 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Замъкът Атиенца (Atienza Castle) не може да се похвали с размерите и грандиозността на повечето значителни средновековни укрепления. Макар и малък обаче замъкът Атиенца е удивителен пример за ранносредновековна отбранителна постройка на територията на Испания. Тази крепост се издига на върха на оголена скала, която е имала някога командно разположение над древния римски път между Тиермес(Tiermes) и Осма(Osma).
Замъкът Алказар де Сеговиа (Alcazar of Segovia)
  Замъкът Алказар де Сеговиа (Alcazar of Segovia)
  Публикувана от yonyo на 16 май 2011 г., прочетена 291 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Замъкът Алказар де Сеговиа (Alcazar of Segovia) е удивително архитектурно бижу, което се намира в стария град на Сеговия в Испания. Тази средновековна крепост се извисява на скалист хълм над мястото, където се сливат двете реки Ересма (Eresma) и Кламорес ( Clamores). Фонът около Алказар де Сеговия е съставен от планинската верига Гуадарама (Guadarrama). Замъкът Алказар е уникален по своята същност най-вече заради странната си форма, която мнозина оприличават на нос на кораб.
Монсерат, Испания (Montserrat)
  Монсерат, Испания (Montserrat)
  Публикувана от yonyo на 16 май 2011 г., прочетена 258 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Национален парк Монсерат е първият природен парк на територията на Испания. Той е разположен на 50 км в северозападна посока от Барселона. Намира се в испанската област Каталуния (Catalonia). В тази местност се извисява силно назъбената едноименна планина, чиито заоблени скални блокове изглеждат като наредени един до друг отдалеч.
Ескориал, Испания (Escorial)
  Ескориал, Испания (Escorial)
  Публикувана от yonyo на 16 май 2011 г., прочетена 229 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Ескориал (Escorial) е забележителен испански град, който се намира на около 45 км в северозападна посока от столицата Мадрид (Madrid). Сгушен в подножието на Сиера де Гуадарама, градът предлага редица исторически паметници у уникални архитектурни постройки. Официалното име на града е Сан Лоренсо де Ел Ескориал, а до него най-лесно може да се стигне с влак или автобус от испанската столица.
Саграда Фамилия в Барселона (Sagrada Familia Barcelona)
  Саграда Фамилия в Барселона (Sagrada Familia Barcelona)
  Публикувана от yonyo на 16 май 2011 г., прочетена 275 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  В северозиточна Испания, в автономната област Каталуня е рапозложен град Барселона, който е второто по големина населено място в страната. Малко са думите, за да се опише очарованието и архитектурната магия на Барселона. А романтичната морска атмосфера, която създава средиземноморския бряг в тази североизточна част на Иберийския полуостров, допълва невероятната атмосфера в града.

Общо 41 статии в 7 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Испания      Потърси и резервирай online самолетен полет до Испания      Екскурзии и почивки в Испания, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp