sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
Click for Хавана, Куба Forecast
 
sp
Дестинация Куба - Статии

Флаг Куба    Куба

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Тайнственият път на тютюна
  Тайнственият път на тютюна
  Публикувана от nansi_g на 03 декември 2010 г., прочетена 357 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Насладата от тютюна трае дълго и вкусът му се усеща дори след като цигарата, пурата или лулата е изгасена. Това изкушение има и своя история.
КУБА – ОСТРОВЪТ НА СЕКС БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ
  КУБА – ОСТРОВЪТ НА СЕКС БЕЗ ОГРАНИЧЕНИЯ
  Публикувана от nansi_g на 01 декември 2010 г., прочетена 1351 пъти, рейтинг: 3.00, коментари 0
  След разпада на СССР, материалната помощ за Куба рязко се съкрати — и в двете страни бушуваше икономическа криза. И, през 1986 г. , беше взето решение да се възобнови масовия туризъм като се използват нематериалните богатства на страната: слънце, море и плажове. Тогава кубинците, които изпитваха неимоверни трудности в ежедневния живот, за пръв път за 30 години изолация направо подложиха на нашествие богатите и жадни за всевъзможни удоволствия туристи от страните от Запада. В страната нахлу оток от конвертируема валута. И първите, които можаха правилно да оценят всички преимущества на туризма, естествено, бяха жените.
История на Куба
  История на Куба
  Публикувана от gogi99 на 01 декември 2010 г., прочетена 368 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Христофор Колумб пристига на острова през 1492 г. Думата "Куба" е на език таино, означава "център". През 1512 г. Диего Веласкес де Куеляр завоюва целия остров и започват да се изграждат първите селища.
Старата Хавана
  Старата Хавана
  Публикувана от gogi99 на 01 декември 2010 г., прочетена 209 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Habana Vieja
Изкуството срещу Оръжията
  Изкуството срещу Оръжията
  Публикувана от gogi99 на 01 декември 2010 г., прочетена 253 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Най-старата сграда в Хавана е и най-старата колониална крепост в Новия свят - Castillo de la Real Fuerza (Замък на Кралската армия).
Куба
  Куба
  Публикувана от gogi99 на 30 ноември 2010 г., прочетена 229 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Около 20 процента от населението на Куба - почти 3 милиона, живее в столицата. Притегателен като магнит за чужденците е историческият център на града - Хабана Виеха, който се простира на 214 хектара и има 75 хиляди жители. Той представлява уникален микс от прекрасни сгради от колониалната епоха, вече белязани от разрухата на времето. През 1982 г. Юнеско го обявява за световно културно наследство на човечеството, а от 10 години е в ход амбициозен проект за реставрацията му. "Да създадем града отново не само за да го посетим, но за да го изживеем" е девизът на програмата. Най-хубавите къщи са стегнати с помощта на парите на 2-та милиона кубински емигранти, след като преди 12 години доларът бе легализиран, или с приходите от туризма. Домовете, в които правителството разрешава да се дават под наем стаи на туристи, се разпознават по син триъгълен знак върху фасадата. От 24 до 96 евро според района струва нощувката в тези живописни частни хотелчета.

Общо 39 статии в 7 страници:
 1  2  3  4  5  6 ...  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Куба      Потърси и резервирай online самолетен полет до Куба      Екскурзии и почивки в Куба, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp