sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Сърбия - Статии

Флаг Сърбия    Сърбия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Забележителности на Белград
  Забележителности на Белград
  Публикувана от tot11t0 на 20 юни 2011 г., прочетена 5021 пъти, рейтинг: 4.43, коментари 0
  Катедралата Св. Архангел Михаил (Саборна Црква Св. Архангела Михаила) е сръбска православно – християнска църква, която е разположена в центъра на града. Тя е едно от най – важните места за поклонение в страната. Построена е в периода 1837 – 1840г. По желание на принц Милош Обренович, а проекта бил на Адам Фридрих Кверфелд.
Градове в Сърбия-Кралево ,Крушевац,Мокра Гора
  Градове в Сърбия-Кралево ,Крушевац,Мокра Гора
  Публикувана от yonyo на 20 юни 2011 г., прочетена 1382 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Кралево (Краљево) е град и община в Централна Сърбия, построен край река Ибър. Населението му е 82 846 жители. Той е административен център на област Рашка в Сърбия. Едно от най-интересните здания е църквата за коронации, принадлежаща към манастира Жича. Смята се, че седем царе са коронясани там (затова на герба му има 7 корони). Църквата е във византийски стил, а основната кула датира от 1210 год. Посветена е на Св.Сава – патрон на Сърбия. Известният манастир Студеница се намира на 39 км от Кралево. Той се състои от старинни здания от дървен материал и цимент, висока камбанария и миниатюрна църква от бял мрамор, основана през 1190г. от крал Стефан Неманя. Кралят се превърнал в монах и по – късно бил канонизиран като Св. Симеон.
Сърбия - ГРАДОВЕ-Ниш, Рашка,Ужице,Чачак
  Сърбия - ГРАДОВЕ-Ниш, Рашка,Ужице,Чачак
  Публикувана от yonyo на 20 юни 2011 г., прочетена 894 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Ниш (Niš) се нмира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Интересни забележителности: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет.
Суботица и Крагуевац
  Суботица и Крагуевац
  Публикувана от tot11t0 на 20 юни 2011 г., прочетена 535 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Суботица
Сърбия
  Сърбия
  Публикувана от tot11t0 на 21 юни 2011 г., прочетена 508 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Република Сърбия е държава в Централна- и Югоизточна Европа. На север Сърбия граничи с Унгария, на изток - с Румъния и България, на юг - с Република Македония и Косово, на югозапад – с Черна гора, а на запад – с Босна и Херцеговина и Хърватия. Столицата е Белград.
Белград – царят на нощния живот
  Белград – царят на нощния живот
  Публикувана от nansi_g на 21 юни 2011 г., прочетена 486 пъти, рейтинг: 1.00, коментари 0
  Най-новият пътеводител Lonely Planet обяви световния Топ 10 на градовете - царе на нощния живот, като сръбската столица Белград оглави класацията.

Общо 28 статии в 5 страници:
 1  2  3  4  5  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Сърбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Сърбия      Екскурзии и почивки в Сърбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp