sp
Потребител    Парола  

Нов потребител   Забравена парола

НачалоЗа идеятаКласиранеПартньроиКонтакт
    

Маршрут
sp
sp
 
Говорилня (0 теми)
 
 
sp
Дестинация Сърбия - Статии

Флаг Сърбия    Сърбия

Подреди по: дата | посещаемост | рейтинг

Забележителности на Белград
  Забележителности на Белград
  Публикувана от tot11t0 на 20 юни 2011 г., прочетена 5021 пъти, рейтинг: 4.43, коментари 0
  Катедралата Св. Архангел Михаил (Саборна Црква Св. Архангела Михаила) е сръбска православно – християнска църква, която е разположена в центъра на града. Тя е едно от най – важните места за поклонение в страната. Построена е в периода 1837 – 1840г. По желание на принц Милош Обренович, а проекта бил на Адам Фридрих Кверфелд.
Сърбия - ГРАДОВЕ-Ниш, Рашка,Ужице,Чачак
  Сърбия - ГРАДОВЕ-Ниш, Рашка,Ужице,Чачак
  Публикувана от yonyo на 20 юни 2011 г., прочетена 894 пъти, рейтинг: 4.33, коментари 0
  Ниш (Niš) се нмира в Югоизточна Сърбия, разположен е на река Нишава. Ниш е един от най-старите градове на Балканите, наричан “Портата между Изтока и Запада”. От древни времена градът е бил пресечна точка на големите търговски пътища. Градът е основан от Келтите през трети век преди христа. Праисторическите жители са наричали града Нависос - градът на Феите. Интересни забележителности: площада на Освобождението; паметникът на освободителите; сградата на кметството, построена за седалище на Народната банка; Националния театър; Турската крепост от 18 век, на мястото на която се е намирало първото римско селище под името Найсус; дворецът "Бановина", построен през 1886 г., седалище на Нишкия университет.
Манастир Студеница
  Манастир Студеница
  Публикувана от yonyo на 20 юни 2011 г., прочетена 273 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Манастир Студеница е една от главните рилигиозни светини на Сърбия. По своята същност Студеница е православен манастир на Сръбската православна църква. Обителта е разположена в едноименната местност на река Студеница. Манастирът стои красиво в полите на сръбската планина Голия, а тукашният район е известен като Поибрието на област Рашка. Студеница е на около 39 километра югозападно от Кралево. Религозното средище е включено в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО през 1986 година.
Нови Сад
  Нови Сад
  Публикувана от yonyo на 20 юни 2011 г., прочетена 233 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Нови Сад (Novi Sad) е вторият по големина град в Сърбия. Красиво разположен на десния браг на преминаващата река Дунав, Нови Сад често е наричан градът на падащите мостове. Причината за това прозвище е, че само за 100 години мостовете над Дунав са били разрушавани над 11 пъти. Като оставим това на страна и се концентрираме в самия Нови Сад, няма как да не отбележим, че този сръбски град има подчертано европейска атмосфера. Това се дължи главно на красивата архитектура, спокойния начин на живот на местните и тяхното интровертно отношение към всичко и всички, които ги заобикалят.
Църквата Свети Сава в Белград
  Църквата Свети Сава в Белград
  Публикувана от yonyo на 20 юни 2011 г., прочетена 340 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Църквата Свети Сава (St. Sava Church) е издигната в сръбската столица Белград в чест на Свети Сава, който се счита за основоположник на сръбската православна патриаршия. Храмът Свети Сава е е най-големият православен храм в Сърбия, както и като цяло на територията на Балканския полуостров. Огромните размери на катедралния храм се нареждат и сред най-големите храмове в световен план. Изключително красив със своята бяла фасада, храмът Свети Сава е главната катедрала на Сръбската православна църква.
Градове в Сърбия-Кралево ,Крушевац,Мокра Гора
  Градове в Сърбия-Кралево ,Крушевац,Мокра Гора
  Публикувана от yonyo на 20 юни 2011 г., прочетена 1382 пъти, рейтинг: 3.50, коментари 0
  Кралево (Краљево) е град и община в Централна Сърбия, построен край река Ибър. Населението му е 82 846 жители. Той е административен център на област Рашка в Сърбия. Едно от най-интересните здания е църквата за коронации, принадлежаща към манастира Жича. Смята се, че седем царе са коронясани там (затова на герба му има 7 корони). Църквата е във византийски стил, а основната кула датира от 1210 год. Посветена е на Св.Сава – патрон на Сърбия. Известният манастир Студеница се намира на 39 км от Кралево. Той се състои от старинни здания от дървен материал и цимент, висока камбанария и миниатюрна църква от бял мрамор, основана през 1190г. от крал Стефан Неманя. Кралят се превърнал в монах и по – късно бил канонизиран като Св. Симеон.

Общо 28 статии в 5 страници:
 1  2  3  4  5  следваща »


Статии могат да добавят само регистрирани потребители!
Ако нямате регистрация може да се регистрирате безплатно от тук...

Потърси и резервирай online хотел в Сърбия      Потърси и резервирай online самолетен полет до Сърбия      Екскурзии и почивки в Сърбия, офертиsp
Онлайн резервации на самолетни билети sp
sp

sp
sp
sp